Batet assegura que el “com” no és el “problema” perquè JxCat, PDeCat i la Crida s’ordenin

Afirma que ningú no discuteix Puigdemont com a líder de l'espai

Publicitat

El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha defensat que arriba l’hora de reordenar l’espai polític que integren juntament amb el PDeCAT i la Crida Nacional per la República, un procés en el qual no preveu una escissió: “El com no és el problema”.

En una entrevista d’Europa Press, ha assegurat que hi ha tres aspectes que comparteixen JxCat, el PDeCAT i la Crida: el lideratge de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha de configurar-se un únic espai polític amb un partit, i “el ‘no surrender’ i la necessitat de persistir per guanyar”.

“Hi ha tres comuns denominadors molt potents i importants, i això és la millor base per construir un projecte polític. És el moment de poder-lo construir entre tots i posar en solfa aquest espai, que demostra una gran potència perquè són mons molt complementaris, i junts són guanyadors perquè abracen un ampli espectre de la societat catalana”, ha reivindicat el també dirigent del PDeCAT.

Per a Batet, com fer aquesta reordenació “no ha de ser un problema”, i ha cridat a centrar-se en allò que comparteixen tots els actors de l’espai polític i a posar les coses fàcils per dibuixar un projecte sòlid i amb força.

Publicitat

“Poden passar moltes coses”

Sobre si el PDeCAT ha de dissoldre’s o si la coalició és una alternativa, s’ha limitat a assegurar que “poden passar moltes coses”.

En ser preguntat si preveu un escenari d’escissió, ho ha negat amb contundència, i ha assegurat que creu que totes les parts arribaran a un acord perquè “els tres pilars són compartits”.

Segons Batet, ningú no discuteix que Puigdemont ha de liderar la reordenació de JxCat, encara que deixa clar que això forma part de la seva decisió personal.

Malgrat evitar concretar quins altres noms pot haver-hi en la direcció després de la reordenació de l’espai polític, ha reivindicat que tenen “actius molt potents” entre els alcaldes, consellers, independents i dirigents de JxCat al Parlament, el Congrés i l’Ajuntament de Barcelona.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca