2.140 adolescents han arribat a Catalunya durant el 2019

Cau un 42% en comparació amb el 2018

Publicitat

Fins el 15 de desembre, 2.140 joves migrants sense referents familiars han arribat a Catalunya, un 42% menys que el 2018, en què en van arribar fins a 3.700. És una xifra molt allunyada de les previsions que el Departament d’Afers Socials va fer a principis d’any, en què calculava acollir al voltant dels 5.500 nois i noies estrangers no acompanyats. Segons les dades del Departament que ha avançat el diari El País, majoritàriament són nois, en un 94,2% dels casos, de 17 anys i procedents del Marroc (71,8%). De fet, el 90,1% dels arribats aquest 2019 tenen entre quinze i disseny anys, i un 7,3% més tenen entre tretze i catorze anys.

El 52,4% dels joves s’atenen a la demarcació de Barcelona, mentre que Lleida, Girona, Tarragona i les Terres de Lleida es reparteixen la resta de menors.

La tendència a la baixa es va començar a donar ja els darrers mesos del 2018, i ha continuat al llarg d’aquest any, malgrat un petit increment a l’estiu. Tot i això, el mes amb més arribades del 2019 ha estat el gener (238) mentre que a l’agost, un dels mesos que registraven un augment els darrers anys, van arribar 235 joves, menys de la meitat que l’agost del 2018, quan en van arribar 532, i una tercera part dels 631 que van ser acollits el setembre de 2018.

Actualment, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA)acull 4.215 joves sense referents familiar, cosa que suposa el 38% del total d’infants acollits per la DGAIA i el 59,3% del total d’infants acollits en centre residencial.

Publicitat

Els darrers cinc anys, la DGAIA ha vist augmentar en un 500% el nombre de joves migrants sols que entren al sistema de protecció cada any. El 2015 es van registrar 350 arribades, el 2016 639, el 2017, 1.437 i el 2018, la més alta, amb 3.700.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca