2.140 adolescents han arribat a Catalunya durant el 2019

Cau un 42% en comparació amb el 2018

Fins el 15 de desembre, 2.140 joves migrants sense referents familiars han arribat a Catalunya, un 42% menys que el 2018, en què en van arribar fins a 3.700. És una xifra molt allunyada de les previsions que el Departament d’Afers Socials va fer a principis d’any, en què calculava acollir al voltant dels 5.500 nois i noies estrangers no acompanyats. Segons les dades del Departament que ha avançat el diari El País, majoritàriament són nois, en un 94,2% dels casos, de 17 anys i procedents del Marroc (71,8%). De fet, el 90,1% dels arribats aquest 2019 tenen entre quinze i disseny anys, i un 7,3% més tenen entre tretze i catorze anys.

Publicitat

El 52,4% dels joves s’atenen a la demarcació de Barcelona, mentre que Lleida, Girona, Tarragona i les Terres de Lleida es reparteixen la resta de menors.

La tendència a la baixa es va començar a donar ja els darrers mesos del 2018, i ha continuat al llarg d’aquest any, malgrat un petit increment a l’estiu. Tot i això, el mes amb més arribades del 2019 ha estat el gener (238) mentre que a l’agost, un dels mesos que registraven un augment els darrers anys, van arribar 235 joves, menys de la meitat que l’agost del 2018, quan en van arribar 532, i una tercera part dels 631 que van ser acollits el setembre de 2018.

Actualment, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA)acull 4.215 joves sense referents familiar, cosa que suposa el 38% del total d’infants acollits per la DGAIA i el 59,3% del total d’infants acollits en centre residencial.

Els darrers cinc anys, la DGAIA ha vist augmentar en un 500% el nombre de joves migrants sols que entren al sistema de protecció cada any. El 2015 es van registrar 350 arribades, el 2016 639, el 2017, 1.437 i el 2018, la més alta, amb 3.700.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca