Urtasun veu la marca Catalunya “associada al conflicte”

L'eurodiputat critica ampliacions aeroportuàries i demana òptica climàtica en infraestructures

L’eurodiputat dels comuns i vicepresident de Els Verds/Aliança Lliure Europea (Els Verds/ALE), Ernest Urtasun, considera que la marca Catalunya està “lamentablement associada al conflicte” i que el diàleg polític ha de canalitzar-se per sortir d’aquesta dinàmica.

Publicitat

En una entrevista d’Europa Press, ha defensat que el conflicte s’ha d’abordar primer a Catalunya entre els partits; després amb el Govern central; i que la UE espera que el diàleg es multipliqui en aquests nivells: “Sempre hem dit que, en la mesura que pugui, la UE ha de facilitar el diàleg”.

Sobre infraestructures, considera que el corredor mediterrani és una prioritat que acumula massa anys de retard, i ha destacat que s’ha de pensar la política d’infraestructures també des d’una òptica climàtica: “Se’m posen els pèls de punta quan sento a Aena dir que els nostres aeroports haurien de continuar creixent”, quan s’hauria de buscar suport europeu a la mobilitat en ferrocarril, ha posat com exemple.

Ha destacat la importància de disposar d’una estratègia europea d’igualtat dona-home; d’aprovar directives contra la violència de gènere i la bretxa salarial; i, sobre els menors estrangers no acompanyats que arriben a Catalunya, l’eurodiputat dels comuns ha dit que han “lluitat molt per reforçar la vessant d’integració del gran fons d’immigració”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca