Els museus i centres d’exposició municipals de Barcelona freguen els 5 milions de visitants l’any 2019

Els de més afluència han estat el Born Centre de Cultura i Memòria, el Museu Picasso i el Castell de Montjuïc

Els museus municipals de Barcelona han rebut un total de 4.824.376 visitants l’any 2019, aproximadament 200.000 persones més que l’any anterior. Els centres més visitats han estat el Born Centre de Cultura i Memòria, amb 1.170.255 visitants, el Museu Picasso, amb 1.091.027, i el Castell de Montjuïc, amb 885.834 assistents. Els segueix de prop el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), que ha sumat el 2019 fins a 862.606 persones, segons dades de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) que ha donat a conèixer aquest dilluns. El centre d’exposicions La Virreina Centre de la Imatge ha incrementat el programa d’exposicions temporals i activitats oferint activitat tot l’any i la Nit dels Museus va aplegar 170.000 participants. També destaca el Barcelona Dibuixa, que es consolida com a festa ciutadana al voltant del dibuix amb seu a diferents centres museístics de la ciutat.
Exposicions destacades

Publicitat

Al Museu Picasso, ‘Sabartés per Picasso per Sabartés’ ha rebut 174.448 visites i ‘Picasso, la mirada del fotògraf’ 183.781. Al Castell de Montjuïc ha destacat aquest any ‘Cercant la llibertat: 1968-2018’, amb 104.164 visites, i ‘L’Art de la Guerra’, amb 130.792; del Museu del Disseny de Barcelona l’exposició ‘El boom de la publicitat. Reclams de llauna, cartró i rajola. 1890-1950’ amb 33.088 visitants, i ‘El millor disseny de l’any’, amb 31.011.

Del Museu de Ciències Naturals de Barcelona destaca l’exposició ‘Som Natura’, amb 62.223, i a la Virreina Centre de la Imatge ha tingut especial rellevància ‘August Sander. Fotografies de «Gent del segle xx»’. Pel que fa al Museu d’Història de Barcelona. Plaça del Rei, destaquen ‘Barcelona capital mediterrània’ (78.480) i ‘La conquesta del litoral, segles XX-XXI’ (48.520).

Esdeveniments en projecció

L’ICUB assegura que cites com la Nit dels Museus, que aquest any va aplegar 170.000 participants, el Barcelona Dibuixa, amb presència d’activitats a diferents centres museístics de la ciutat, o l’iN Museu “consoliden els esforços d’anys anteriors”.

En aquest sentit, remarquen la progressió d’esdeveniments com l’iN MUSEU, que en la seva tercera edició va descobrir espais restringits d’11 museus de Barcelona. Hi van participar 2.600 persones, organitzades en 170 grups, que van visitar les reserves de col·leccions, els tallers de restauració, i altres espais d’accés restringit.

També es posa en valor les cinc Fàbriques de Creació i cinc museus que han presentat en el marc del Festival Grec 2019 les seves propostes de creació artística inspirades en les col·leccions dels museus i els espais patrimonials.

Són el Born Centre de Cultura i Memòria – Teatre Tantarantana, que han presentat ‘Extremadamente rebeldes y peligrosas de paradiso 99’; el Museu de Ciències Naturals. Jardí Botànic – La Central del Circ amb la proposta ‘Paisagem de passagem’; el Museu d’Història de Barcelona. Casa Verdaguer – Fabra i Coats amb ’10 Atlàntides’; el Castell de Montjuïc – El Graner amb ‘Nightingale’; i el Museu Etnològic i de Cultures del Món – La Caldera amb ‘La colección. Guinea ecuatorial 1948-1961’.

A més, al 2019 s’ha culminat la primera edició del programa educatiu ‘Patrimonia’m Col·leccions’, que proposa el desenvolupament de projectes educatius a partir de la relació i el treball conjunt durant tot el curs d’un museu i un centre escolar. Pel que fa al programa Apropa Cultura, els museus de l’Institut de Cultura de Barcelona han rebut 4.461 persones.

En referència a les col·leccions dels museus, l’any 2019 s’han fet 78 donacions de conjunts d’objectes de variada composició, que incrementen les col·leccions de l’Arxiu Fotogràfic, Museu del Disseny, Museu de la Música, Museu de Ciències Naturals, i Museu d’Història de Barcelona.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca