Crida a una mobilització el 13 de gener per acompanyar Puigdemont i Comín al Parlament europeu

Els promotors de la mobilització independentista a Estrasburg criden a tornar-hi i reclamar que a Junqueras se'l consideri eurodiputat

La mobilització independentista que va omplir la ciutat francesa d’Estrasburg el passat mes de juliol podria tornar-se a repetir el 13 de gener de 2020, coincidint amb el primer ple del Parlament Europeu de l’any. Els promotors de la manifestació de l’estiu volen “acompanyar” l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín ara que s’han pogut acreditar com a eurodiputats gràcies a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que dijous es va pronunciar sobre la immunitat de l’exvicepresident del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras. A més, volen exigir el reconeixement “sense més demora” de la condició d’eurodiputat també per a Junqueras i que les institucions comunitàries “obliguin” l’Estat espanyol a permetre-li-ho.

Publicitat

Sota el lema ‘Omplim Estrasburg’, milers de catalans van reivindicar el passat 2 de juliol els escons que Puigdemont, Comín i Junqueras havien obtingut a les eleccions europees de la primavera. En aquella ocasió es va especular sobre la possibilitat que els dos representants de JxCat se sumessin a la marxa, però finalment no ho van fer per evitar haver de respondre davant d’una eventual detenció per part de les autoritats franceses per donar resposta a alguna de les euroordres emeses per la justícia espanyola.

Ara, però, podrien no només trepitjar territori alsacià sinó assistir com a eurodiputats de ple dret a la primera sessió de l’any de l’Eurocambra després de la decisió del TJUE. De fet, la setmana passada ja es van començar a acreditar com a parlamentaris.

Segons el manifest difós pels organitzadors d’aquesta nova mobilització, que intentaran entregar al president del Parlament Europeu, l’italià David Sassoli, es pretén demanar a la cambra que “reconegui que el dret a l’autodeterminació és un dret fonamental dels europeus” i que l’Estat espanyol “ha d’acceptar que és la solució al conflicte” amb Catalunya.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca