Cuixart avisa que “la via repressiva està fracassant”

El president d'Òmnium Cultural insisteix que la defensa dels drets humans i el reconeixement del dret a l'autodeterminació són "els elements bàsics" de tota negociació

Publicitat

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha denunciat “l’aïllament” que creu que l’Estat espanyol està “aguditzant” respecte la justícia internacional. En una carta a tots els socis de l’entitat, Cuixart ha recordat que l’Estat està “desatenent” el mandat del TJUE que estableix la immunitat com a eurodiputat d’Oriol Junqueras i el posicionament del grup de treball de detencions arbitràries de l’ONU, mentre que també insisteix que “s’està inhabilitant representants democràtics i condemnant representats culturals”. “Si hi ha una estratègia que clarament està fracassant és la via repressiva de l’Estat espanyol”, conclou el president de l’entitat.

A la carta, Cuixart exigeix que “finalitzi la repressió contra el sobiranisme i els moviments socials” i demana a la ciutadania que “continuï pressionant des de la lluita no-violenta” perquè “el clam majoritari sigui escoltat”. “El sobiranisme segueix dempeus, al carrer i a les urnes, i més determinat que mai a viure en democràcia i llibertat, que és l’única manera de viure dignament”, assegura Cuixart.

El president d’Òmnium recorda que el 2020 farà deu anys de la sentència de l’Estatut i constata que han sabut “aturar la deriva antidemocràtica”. En aquest sentit, assegura que s’ha “madurat com a societat” perquè s’ha après a “desemmascarar promeses que no es transformen en fets”. “Defensem que només podrem avançar des de l’honestedat i el reconeixement de l’altre, alhora que reafirmem que la defensa dels drets humans i el reconeixement del dret a l’autodeterminació són els elements bàsics de tota negociació”, remarca.

A la missiva també reivindica la recuperació de la Generalitat republicana com a exemple històric que “tot és qüestió de voluntat política”. “Per tant, i per prudència, mai no renunciarem a l’esperança, que també vol dir a no posar cap límit als nostres somnis”, continua.

Publicitat

El president d’Òmnium també aprofita per defensar la llengua i la cultura catalanes com a “principals instruments de cohesió social”. A més, situa el català com a “llengua viva” però alerta que cal revertir la “greu situació de retrocés” que pateix.

Cuixart, que recorda que aquest serà el tercer Nadal que passa a la presó, assegura que té “les conviccions reforçades” i demana a tots els seus socis que es preparin per a un nou any on “des de l’empatia i la generositat” caldrà “donar el millor de cadascú”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca