1.290 firmes demanen al Govern que compri una parcel·la de 4,3M€ de Palamós per evitar un nou edifici

SOS Costa Brava assegura que és "l'única manera" perquè no s'aixequi el tercer bloc d'apartaments a la Pineda d'en Gori

La plataforma ecologista SOS Costa Brava ha recollit un total de 1.290 firmes per reclamar de manera “formal” a la Generalitat que faci efectiu el dret de retracte i compri una parcel·la valorada en 4,3M€ a la Pineda d’en Gori. Des de l’entitat expliquen que el motiu és evitar que d’aquesta manera s’aixequi un altre edifici en aquest paratge del Baix Empordà. De fet, SOS Costa Brava assegura que aquesta és “l’única manera” possible per “mantenir l’espai en les condicions actuals”. L’entitat també lamenta que l’Ajuntament de Palamós “no ha fet res” per tal de frenar ni aquesta, ni les dues construccions que també hi ha a la zona. Actualment, el paratge s’ofereix en pàgines d’internet de venda i lloguer d’immobles per un total de 4,3M€.

Publicitat

Nou pas per intentar evitar la construcció d’un tercer edifici a la Pineda d’en Gori de Palamós. L’entitat ecologista Salvem la Pineda d’en Gori, adherida a SOS Costa Brava, ha demanat formalment a la Generalitat que compri una parcel·la que es ven per 4,3 MEUR aprofitant al dret a retracte que té l’administració. Des de l’entitat ecologista expliquen que ara per ara aquesta “és l’única manera” que existeix per aturar la construcció d’un nou edifici que està projectat en aquesta zona. Tot i això, la portaveu de Salvem la Pineda d’en Gori, Zeta Figa, reconeix que “veu difícil” que hi hagi interès per part d’algun comprador.

Els motius bàsicament són dos: d’una banda el preu, que Figa creu que és “exagerat” per un espai de 2.650 metres quadrats, i de l’altra perquè els dos edificis que ja s’hi ha aixecat estan al Contenciós Administratiu pendent de judici. “Creiem que qualsevol comprador no s’atrevirà amb una operació tan arriscada”, ha assenyalat.

En total des de SOS Costa Brava han recollit 1.290 signatures per reclamar al Govern que compri els terrenys o bé, que faci efectiu el dret a retracte en cas que aparegui un comprador. L’espai es ven en portals d’internet especialitzats en compra i lloguer de propietats immobiliàries com Fotocasa.

A la web s’anuncia com una zona que “no està afectada per la moratòria” de la Generalitat, i per tant, un solar amb una superfície urbanitzable de 2.650 metres quadrats, on s’hi han de construir 24 apartaments plurifamiliars amb planta baixa i tres pisos més.

Una solució alternativa a la compra per part de la Generalitat seria que Palamós s’incorporés a dins dels municipis que estan en el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava. D’aquesta manera es beneficiaria de la normativa que diu que no es poden fer construccions a menys de 500 metres de la costa.

Falta de voluntat política de l’Ajuntament

Des de Salvem la Pineda d’en Gori carreguen contra l’Ajuntament de Palamós per la “falta de voluntat política” ja que “tot això s’hauria pogut evitar. Asseguren que abans que s’aixequés el primer edifici ja es va plantejar al consistori que requalifiqués els terrenys per evitar-ho i no es va fer.

Això ha portat a SOS Costa Brava a iniciar un procés judicial per aturar les obres. El problema és que una indemnització a la constructora suposaria una despesa important per al consistori si es requalifiquessin ara els terrenys.

Per això, Figa demana que es faci amb aquesta parcel·la que encara no està construïda “el que no es va voler fer” amb les altres dues. “Només demanem que no tornin a cometre el mateix error, però hi ha una falta evident de voluntat política”, ha assenyalat la portaveu.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca