Pina creu que la sentència del Suprem s’hauria d’anul·lar després del pronunciament del TJUE

Han aportat la resolució europea al TC perquè deixi sense efecte les condemnes a presó

Publicitat

Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, ha opinat que la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés s’hauria d’anul·lar després del pronunciament del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. En declaracions a Catalunya Ràdio, Pina ha explicat que han aportat la resolució europea al Tribunal Constitucional (TC) perquè deixi sense efecte les condemnes a presó. “Aquesta sentència s’ha d’anul·lar perquè si no s’anul·la no es pot complir el manament del propi TJUE”, ha argumentat. També ha indicat que si això s’està dient per a l’Eurocambra, és evident que també ha de ser “aplicable” per a les altres cambres.

Expressada aquesta opinió, Pina ha afegit que això no vol dir que el Suprem faci cas del TJUE. “Farà com sempre, el que li doni gana, i interpretarà a la manera ‘espanyolita de facherío'”, ha lamentat.

L’advocat ha afegit que, per principi de prudència, el Suprem hauria d’haver esperat el pronunciament del TJUE per dictar sentència, però ha constatat que una presó provisional tan llarga els “cremava”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca