Pina creu que la sentència del Suprem s’hauria d’anul·lar després del pronunciament del TJUE

Han aportat la resolució europea al TC perquè deixi sense efecte les condemnes a presó

Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, ha opinat que la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés s’hauria d’anul·lar després del pronunciament del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. En declaracions a Catalunya Ràdio, Pina ha explicat que han aportat la resolució europea al Tribunal Constitucional (TC) perquè deixi sense efecte les condemnes a presó. “Aquesta sentència s’ha d’anul·lar perquè si no s’anul·la no es pot complir el manament del propi TJUE”, ha argumentat. També ha indicat que si això s’està dient per a l’Eurocambra, és evident que també ha de ser “aplicable” per a les altres cambres.

Publicitat

Expressada aquesta opinió, Pina ha afegit que això no vol dir que el Suprem faci cas del TJUE. “Farà com sempre, el que li doni gana, i interpretarà a la manera ‘espanyolita de facherío'”, ha lamentat.

L’advocat ha afegit que, per principi de prudència, el Suprem hauria d’haver esperat el pronunciament del TJUE per dictar sentència, però ha constatat que una presó provisional tan llarga els “cremava”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca