La Generalitat sanciona 1.188 habitatges d’ús turístic amb 7,21M€ en 6 anys

Les dades no inclouen la ciutat de Barcelona

La Generalitat ha sancionat, des del 2013 fins a setembre d’aquest any, 1.188 habitatges d’ús turístic de tot Catalunya –sense comptar Barcelona ciutat– amb multes d’entre 3.001 i 60.000 euros que sumen un total de 7,21 milions d’euros.

Publicitat

En total, ha obert 6.079 expedients informatius i 1.455 expedients sancionadors que incideixen en més de 20.586 places d’allotjament il·legal, segons ha indicat la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, en una resposta parlamentària a la diputada del PSC-Units Alícia Romero, que ha consultat Europa Press.

Les dades no inclouen la ciutat de Barcelona perquè la direcció general de Turisme de la Conselleria i l’Ajuntament van formar una comissió específica per treballar i coordinar de manera conjunta el control sobre l’activitat d’habitatge d’ús turístic a Barcelona.

Chacón ha explicat que en la supervisió de l’oferta cal tenir en compte les circumstàncies que impliquen la inspecció perquè es parteix d’escenaris en continu moviment, com l’augment de l’oferta i la complexitat d’identificar la titularitat i la localització.

Per això, ha sostingut que l’activitat inspectora necessita fer importants esforços per millorar les seves eines i sistemes tecnològics de detecció i inspecció: “Per això, situem el dèficit en la dotació de mitjans tecnològics i informàtics”.

Més apartaments legals

El nombre d’habitatges d’ús turístic legals ha augmentat en 13.536 de juny del 2018 a octubre d’aquest any, cosa que suposa un augment del 20%, passant de 69.084 a 82.620.

La Generalitat detecta els habitatges no habilitats majoritàriament en línia des dels ordinadors de la inspecció turística i no fa actes presencials, sinó que s’elaboren informes d’inspecció, els fets de dels quals tenen el mateix valor probatori que els constatats en les actes.

Un cop es detecta un allotjament sense número identificador o que no consta en el cens, s’assegura que no s’hagi legalitzat davant l’Ajuntament i al seu torn no hagi demorat la comunicació de l’autorització a l’Oficina de Gestió Empresarial, que anota el cens de turisme.

En total, l’administració turística catalana ha fet 3.162 activitats inspectores en línia i presencials, i 171 informes d’inspecció.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca