ERC, la CUP i els comuns de la Bisbal d’Empordà aproven un augment 10.000M€ anuals el sou de l’alcalde

Enric Marquès passarà a cobrar 40.000 euros l'any tot i mantenir les 25 hores de dedicació que té actualment

L’equip de govern municipal de la Bisbal d’Empordà conformat per ERC, la CUP i La Bisbal en Comú Guanyem ha aprovat apujar un 25% el sou de l’actual alcalde, Enric Marquès. El batlle passarà ara a cobrar 40.000 euros l’any per una dedicació de 25 hores setmanals, les mateixes que feia actualment, però augmenta en 10.000 euros la seva retribució. Marquès, a més, també ostenta el càrrec de vicepresident tercer del Consell Comarcal del Baix Empordà, fet que li permet arribar a les 37 hores i mitja màximes que marca la llei. Per aquesta feina rep uns 14.000 euros l’any. Des de l’oposició han criticat l’increment de sou de Marquès, i consideren que “ha vingut a servir-se a ell mateix”. El ple també va aprovar un pressupost de més de 13 MEUR.
Polèmic ple de pressupostos el que es va viure a la Bisbal d’Empordà aquest dijous 19 de desembre. I és que deu dels disset regidors de l’Ajuntament – l’equip de govern – van aprovar un increment de 10.000 euros en el sou de l’actual batlle, Enric Marquès. Fins ara, l’alcalde cobrava 30.000 euros l’any per una dedicació de 25 hores setmanals, ara en percebrà 40.000 per les mateixes hores, ja que la resta – en pot fer un màxim de 37’5 – les farà al Consell Comarcal del Baix Empordà, d’on percep uns 14.000 euros més. Fonts de l’oposició expliquen que Marquès (ERC) va justificar que l’augment que ha pactat amb la CUP i La Bisbal en Comú Guanyem responia a equilibrar el salari amb el que tenia en la seva etapa professional quan treballava a Ensenyament.

Publicitat

L’oposició, però, ha carregat durament contra aquesta decisió ja que els comptes, a més, no plantegen cap increment en la inversió. El líder del PSC al municipi, Òscar Aparicio, considera que “és contradictori amb una política d’esquerres” apujar-se el sou a 40.000 euros per 25 hores després de sis mesos fent d’alcalde.

El pressupost, que supera lleugerament els 13 MEUR, contemplen un increment d’un 10% també en la despesa de personal, que ve donat principalment per augmentar la plantilla. En concret, passen de menys 6 MEUR l’any passat a més de 6,5 en l’actual. En aquest sentit, Aparicio recorda que el màxim que permet la llei és un increment d’un 2,5%, i creu que es podria trobar amb la negativa del govern espanyol.

La redacció de l’ACN ha intentat posar-se en contacte amb Enric Marquès, però el batlle no ha contestat.

Una pròrroga a les obres del centre

Una altra problemàtica que té la ciutat són les obres que s’estan fent al centre i que estava previst que acabessin a finals d’aquest desembre. Les mateixes fonts de l’oposició asseguren que Marquès va reconèixer que finalment no serà així i que donen per fet que l’empresa haurà de demanar una pròrroga per tal de poder-les finalitzar.

Amb tot, el consistori creu que no s’allargaran més enllà del mes de gener, i reconeixen que l’empresa “ha fet una bona feina”, malgrat les pluges que puntualment han impedit treballar amb normalitat, o les diferents troballes de restes de muralla que han alentit les obres.

Aquest retard, això sí, comportarà que la Bisbal hagi de fer-se càrrec de la darrera certificació ja que no entrarà en el Pla de Barris de la Generalitat. A la pràctica això suposa una despesa d’aproximadament uns 200.000 euros.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca