Puigdemont té més bona valoració que Torra segons el CEO

Junqueras es manté com el líder català més ben valorat

Publicitat

El vicepresident legítim de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, és el líder català més ben valorat amb una mitjana de 6,03 i, juntament amb el portaveu dels comuns al Congrés, Jaume Asens (5,10), són els únics que aproven, mentre que el president de la Generalitat, Quim Torra, empitjora la valoració que va obtenir al juliol i passa d’un 4,15 a un 3,95.

Així ho reflecteix una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat que ha presentat aquest divendres en roda de premsa el director del CEO, Jordi Argelaguet, que es va dur a terme entre el 14 de novembre i el 5 de desembre –just després de les eleccions generals del 10N– amb una mostra de 1.500 persones i un marge d’error de 2,53, i es tracta de la primera enquesta que mostra l’impacte de la sentència de l’1-O.

Malgrat que Asens obté una nota mitjana per sobre de 5, Junqueras és l’únic que és valorat amb entre un 5 i un 10 de nota per la majoria dels enquestats –el 66% dels catalans l’aproven, mentre que el 23,8% el suspenen, el 7,3% no ho sap i no contesta, i el 2,9% no el coneix–.

La pitjor valoració és per a la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, amb un 2,01, seguida de la portaveu del partit taronja al Congrés i exlíder a Catalunya, Inés Arrimadas (2,12), i el president del PP català, Alejandro Fernández, amb un 2,19 de mitjana.

Publicitat

El president legítim, Carles Puigdemont, també suspèn amb un 4,26 però supera l’actual president; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, obté un 3,77; la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, rep un 4,56; i el diputat de la CUP Carles Riera, un 4,73.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca