L’independentisme ampliaria la seva majoria al Parlament fins a 76-80 escons

JxCat se situa en segona posició amb 29-31 mentre que Vox podria entrar amb 2 diputats, segons el CEO

ERC guanyaria les eleccions catalanes si se celebressin ara amb entre 38 i 39 escons, seguida de JxCat amb entre 29 i 31 diputats, i el PSC (24-25), i els partits independentistes superarien per primera vegada el 50% dels vots i n’aconseguirien el 51,7%.

Publicitat

Així ho reflecteix una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat que ha presentat aquest divendres en roda de premsa el director del CEO, Jordi Argelaguet, que es va dur a terme entre el 14 de novembre i el 5 de desembre –just després de les eleccions generals del 10N– amb una mostra de 1.500 persones i un marge d’error de 2,53, i es tracta de la primera enquesta que mostra l’impacte de la sentència de l’1-O.

Cs cauria a la quarta posició amb entre 14 i 16 diputats, els comuns millorarien el seu resultat del 2017 i arribarien als 11-13 escons, la CUP també milloraria resultats i n’aconseguiria entre 9-10, el PP 4-5, i Vox podria entrar a la cambra catalana amb entre 0 i 2 diputats.

Amb aquests resultats, els partits independentistes –ERC, JxCat i la CUP– eixamplarien la seva majoria absoluta al Parlament –fixada en 68 diputats– i aconseguirien entre 76 i 80 escons.

Aquest augment de l’independentisme en unes eleccions catalanes contrasta amb el rebuig majoritari a la independència que reflecteix la mateixa enquesta i, en ser preguntat sobre això, Argelaguet ha sostingut que els electors independentistes estan més mobilitzats quan hi ha comicis perquè no els queda més remei per aconseguir la seva aspiració, mentre que considera que els no independentistes probablement no veuen tan necessari anar a votar per aconseguir els seus objectius.

Pel que fa a l’últim baròmetre del CEO, destaca que JxCat ha retallat distàncies respecte a ERC, perquè en l’enquesta del mes de juliol l’estimació dels republicans era de 38-40 diputats i la de JxCat de 25 i 27.

En aquest sentit, Argelaguet ha advertit que, habitualment, les enquestes donen més intenció de vot a ERC que el que obté després en els comicis, mentre que en el cas de JxCat passa el contrari i acostuma a tenir millors resultats que els que reflecteixen les enquestes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca