L’Ajuntament de Barcelona exigeix la nul·litat de la sentència de l’1-O

El consistori rebutja la condemna a Torra i diu que és el Parlament qui decideix sobre la presidència de la Generalitat

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona insta l’Estat i el Suprem a aplicar la sentència del TJUE, “exigeix la nul·litat de la sentència del judici de l’1-O” i reclama la llibertat “immediata” d’Oriol Junqueras. Per altra banda, també rebutja la via penal i la sentència de desobediència que condemna Quim Torra i reconeix que “és el Parlament, i no els tribunals” qui ha d’elegir qui ocupa la presidència de la Generalitat. Així ho recull una proposició presentada per JxCat i ERC que s’ha aprovat al ple d’aquest divendres amb els vots favorables dels independentistes i de Barcelona en Comú. La proposició ha comptat amb els vots contraris del PSC, el PP, Cs i Barcelona pel Canvi. És a dir que el govern de Colau i Collboni ha votat dividit.

L’aprovació s’ha fet arran d’una petició “amb caràcter d’urgència” plantejada pels dos grups independentistes a l’ajuntament coincidint amb les sentències a Junqueras i a Torra dijous.

El text aprovat també condemna la “vulneració dels drets polítics” de Junqueras, Puigdemont i Comín i recull que la institució remetrà un comunicat de reconeixement d’aquests drets a tots els organismes internacionals dels quals participa.

A més, reconeix els drets dels barcelonins i barcelonines que van exercir el seu vot en les eleccions europees del 26 de maig passat votant opcions independentistes i reclama que no es “vulnerin” els seus drets.

Publicitat

També insta l’administració espanyola a aturar la judicialització de la política i a treballar en l’alliberament de tots els presos i preses “en el mínim temps possible” per iniciar “una nova etapa de diàleg i solucions polítiques”.

El líder d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ha remarcat que la sentència del TJUE és “prou clara i contundent”. “No és un polític pres, és un pres polític”, ha dit recordant que darrere la seva elecció com a eurodiputat hi ha més d’un milió de vots. Per a Maragall, la sentència és una “desautorització explícita” del Suprem. “Ningú més que el vot ciutadà posa i treu els representants polítics dels seus llocs”, ha denunciat.

El regidor republicà també ha reiterat que Oriol Junqueras hauria d’estar lliure “avui i ara” i ha avisat que la posició que adopti l’advocacia de l’Estat no pot ser altra que “el compliment de la sentència”.

Des de JxCat, Elsa Artadi ha afirmat que la decisió de la justícia europea posa “davant del mirall l’espanyola” i “mostra la manca de garanties de l’estat espanyol”. A més, Artadi ha assegurat que això encara s’evidencia més amb la condemna dues hores després per part del TSJC a Torra.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca