La Moncloa demana a ERC que la sentència del TJUE no sigui un obstacle

Celaá insisteix que les al·legacions de l'Advocat de l'Estat provaran "d'ajudar" el Suprem a aplicar la sentència del TJUE

Publicitat

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, considera que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que reconeix la immunitat del líder d’ERC, Oriol Junqueras, “no ha de ser un obstacle” per a la negociació” entre el PSOE i els republicans per a la investidura de Pedro Sánchez. Segons Celaá, malgrat que la sentència ha permès que “determinades forces independentistes ahir la percebessin com una victòria personal” i per tant ha introduit més dificultats per a l’entesa, cal desvincular l’esfera judicial del diàleg polític. “La sentència del TJUE no ha de ser cap obstacle per seguir construint políticament el punt de trobada que s’està treballant dins de la llei”, ha dit, i “cal que cada cosa es canalitzi al seu lloc”, de manera que “els temes judicials han d’anar per una banda i els polítics per l’altra”. Ha insistit també que l’Advocat de l’Estat actuarà en defensa de l’interès general i presentarà al·legacions que “ajudin” o “serveixin” al Suprem a “l’hora de materialitzar la sentencia del TJUE”.

Celaá no ha volgut apuntar quines seran aquestes al·legacions que l’Advocat de l’Estat presentarà davant del Tribunal Suprem, malgrat que ha assenyalat també que l’escrit ha de presentar arguments que “ajudin” o “serveixin” al Suprem a “l’hora de materialitzar la sentencia del TJUE”.

Ha recordat que l’Advocacia de l’Estat “no forma part del Poder Judicial” i presentarà al·legacions “atenent a l’interès general”. En tot cas ha assegurat que el seu executiu ” no dóna instruccions adhoc a l’Advocacia de l’Estat”, sinó que aquesta actua en base als “principis de legalitat”.

Segons Celaá malgrat que les converses amb ERC per a la investidura de Sánchez són “complexes” cal “construir” un acord que “fins que no existeixi no es pot comunicar”. A més, a recordat que aquestes converses “han de ser discretes” si bé el resultat final “ha de ser transparent”.

Publicitat

La portaveu del govern espanyol ha fet referència a les manifestacions del líder d’ERC, Oriol Junqueras, aquest divendres a Catalunya Ràdio per mostrar-se confiada que les negociacions continuaran a bon ritme. “Pel que fa al PSOE, aquestes negociacions no es veuran obstaculitzades en el seu resultat final”, ha sentenciat.

I és que segons Celaá “la sentència s’ha d’analitzar en l’àmbit de la justícia” i “ningú ha de passar per alt que aquest és un estat de dret que se sustenta per la separació de poders i la justícia i la política van per camins separats, línies separades i substanciar els seus problemes per formules diferents”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca