La Moncloa demana a ERC que la sentència del TJUE no sigui un obstacle

Celaá insisteix que les al·legacions de l'Advocat de l'Estat provaran "d'ajudar" el Suprem a aplicar la sentència del TJUE

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, considera que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que reconeix la immunitat del líder d’ERC, Oriol Junqueras, “no ha de ser un obstacle” per a la negociació” entre el PSOE i els republicans per a la investidura de Pedro Sánchez. Segons Celaá, malgrat que la sentència ha permès que “determinades forces independentistes ahir la percebessin com una victòria personal” i per tant ha introduit més dificultats per a l’entesa, cal desvincular l’esfera judicial del diàleg polític. “La sentència del TJUE no ha de ser cap obstacle per seguir construint políticament el punt de trobada que s’està treballant dins de la llei”, ha dit, i “cal que cada cosa es canalitzi al seu lloc”, de manera que “els temes judicials han d’anar per una banda i els polítics per l’altra”. Ha insistit també que l’Advocat de l’Estat actuarà en defensa de l’interès general i presentarà al·legacions que “ajudin” o “serveixin” al Suprem a “l’hora de materialitzar la sentencia del TJUE”.

Publicitat

Celaá no ha volgut apuntar quines seran aquestes al·legacions que l’Advocat de l’Estat presentarà davant del Tribunal Suprem, malgrat que ha assenyalat també que l’escrit ha de presentar arguments que “ajudin” o “serveixin” al Suprem a “l’hora de materialitzar la sentencia del TJUE”.

Ha recordat que l’Advocacia de l’Estat “no forma part del Poder Judicial” i presentarà al·legacions “atenent a l’interès general”. En tot cas ha assegurat que el seu executiu ” no dóna instruccions adhoc a l’Advocacia de l’Estat”, sinó que aquesta actua en base als “principis de legalitat”.

Segons Celaá malgrat que les converses amb ERC per a la investidura de Sánchez són “complexes” cal “construir” un acord que “fins que no existeixi no es pot comunicar”. A més, a recordat que aquestes converses “han de ser discretes” si bé el resultat final “ha de ser transparent”.

La portaveu del govern espanyol ha fet referència a les manifestacions del líder d’ERC, Oriol Junqueras, aquest divendres a Catalunya Ràdio per mostrar-se confiada que les negociacions continuaran a bon ritme. “Pel que fa al PSOE, aquestes negociacions no es veuran obstaculitzades en el seu resultat final”, ha sentenciat.

I és que segons Celaá “la sentència s’ha d’analitzar en l’àmbit de la justícia” i “ningú ha de passar per alt que aquest és un estat de dret que se sustenta per la separació de poders i la justícia i la política van per camins separats, línies separades i substanciar els seus problemes per formules diferents”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca