Escòcia demana oficialment a Westminster celebrar un nou referèndum d’independència

Nicola Sturgeon assegura que les eleccions britàniques van deixar un mandat "indiscutible" a favor d'un nou plebiscit

Publicitat

La primera ministra escocesa Nicola Sturgeon ha demanat al govern britànic la cessió de competències per celebrar un nou referèndum d’autodeterminació. Sturgeon ha fet oficial la sol·licitud aquest dijous al matí i ha assegurat que és “indiscutible” que els resultats de les eleccions generals de fa una setmana obren la porta a un nou plebiscit. La victòria dels conservadors i la promesa del primer ministre Boris Johnson de culminar el Brexit van topar a Escòcia amb la incontestable majoria del Partit Nacional Escocès (48 diputats de 59 en joc). Johnson és reaci a acceptar un nou referèndum i esgrimeix el “no” a la independència del 2014 com a mandat a respectar. No obstant, els nacionalistes escocesos defensen que un dels principals arguments en contra de la independència (la permanència a la UE) ja no es compleix, i per tant cal tornar a les urnes per decidir el futur d’Escòcia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca