El PDECat impulsarà una resposta municipal a la sentència contra Torra

"És un altre atac a la Generalitat de Catalunya, al President, al Parlament de Catalunya i al poble que representa"

El PDeCAT ha impulsat aquest dijous una moció als ajuntaments catalans en què expressa el seu suport al president de la Generalitat, Quim Torra, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i la defensa que va fer “de la llibertat d’expressió i el reclam de llibertat per als presos polítics”.

Publicitat

En la moció, a la qual ha tingut accés Europa Press, qualifiquen la sentència del TSJC com “un altre atac a la Generalitat de Catalunya, al President, al Parlament de Catalunya i al poble que representa”.

El TSJC ha condemnat Torra a un any i mig d’inhabilitació per un delicte de desobediència en mantenir la pancarta per la llibertat dels presos i el llaç groc malgrat l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC).

També consideren la sentència “injusta, cruel i desmesurada” i lluny dels paràmetres de la justícia europea, i declaren que la judicialització de la vida política espanyola, en relació amb les qüestions catalanes en general i les independentistes en particular, és un escull per al normal desenvolupament de qualsevol acció de diàleg polític i institucional.

“Som defensors del diàleg, però considerem que no tenim cap motiu per asseure’ns en cap taula fins que no rebem una proposta concreta i que pugui satisfer les demandes de llibertat del poble de Catalunya, així com el seu benestar econòmic i social”, afegeixen en el text.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca