El PDECat impulsarà una resposta municipal a la sentència contra Torra

"És un altre atac a la Generalitat de Catalunya, al President, al Parlament de Catalunya i al poble que representa"

Publicitat

El PDeCAT ha impulsat aquest dijous una moció als ajuntaments catalans en què expressa el seu suport al president de la Generalitat, Quim Torra, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i la defensa que va fer “de la llibertat d’expressió i el reclam de llibertat per als presos polítics”.

En la moció, a la qual ha tingut accés Europa Press, qualifiquen la sentència del TSJC com “un altre atac a la Generalitat de Catalunya, al President, al Parlament de Catalunya i al poble que representa”.

El TSJC ha condemnat Torra a un any i mig d’inhabilitació per un delicte de desobediència en mantenir la pancarta per la llibertat dels presos i el llaç groc malgrat l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC).

També consideren la sentència “injusta, cruel i desmesurada” i lluny dels paràmetres de la justícia europea, i declaren que la judicialització de la vida política espanyola, en relació amb les qüestions catalanes en general i les independentistes en particular, és un escull per al normal desenvolupament de qualsevol acció de diàleg polític i institucional.

Publicitat

“Som defensors del diàleg, però considerem que no tenim cap motiu per asseure’ns en cap taula fins que no rebem una proposta concreta i que pugui satisfer les demandes de llibertat del poble de Catalunya, així com el seu benestar econòmic i social”, afegeixen en el text.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca