El govern de la Diputació de Lleida reclama l’alliberament dels “presos polítics” i rebutja la inhabilitació de Torra

El Ple expressa el rebuig de la institució a qualsevol mètode de tractament de purins que empri la incineració de residus o de combustibles derivats

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha reclamat l’alliberament “immediat” d’Oriol Junqueras i de la resta de “presos polítics”, així com la nul·litat del judici contra els líders independentistes, que ha qualificat de “procés polític contra les persones i les idees”. Així ho ha dit Talarn després que el TJUE hagi fet pública la sentència en què reconeix la immunitat del president d’ERC. A la vegada, el vicepresident Jordi Latorre ha rebutjat la decisió del TSJC d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, “per un llaç groc” i també ha demanat que tant Junqueras com Puigdemont i Comín puguin prendre possessió com a eurodiputats. D’altra banda, el Ple de la diputació ha expressat el rebuig de la institució a “qualsevol mètode de tractament de purins que empri qualsevol sistema d’incineració de residus o de combustibles derivats”.

Publicitat

Al final del Ple de la Diputació de Lleida, celebrat aquest dijous, Joan Talarn i Jordi Latorre s’han referit a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que ha reconegut que Oriol Junqueras tenia immunitat parlamentària quan el Tribunal Suprem va decidir mantenir-lo empresonat “sense respectar ni els seus drets polítics ni els drets dels dos milions de persones que van dipositar lliurement el seu vot a favor d’un pres polític”. Així mateix, Talarn i Latorre també han criticat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha condemnat el president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig d’inhabilitació “per haver penjat una pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics”.

Joan Talarn ha explicat que “Europa li acaba de dir a la justícia espanyola que el que genera drets polítics és el vot de la ciutadania i no la decisió d’un tribunal, sobre el qual cada dia pesa més la llosa de la sospita de decisions influenciades per interessos polítics”. Així, ha remarcat que “l’actual situació política que vivim a Catalunya va començar quan un altre tribunal espanyol, en aquell cas el Tribunal Constitucional, va decidir saltar-se el vot de la ciutadania que havia avalat un Estatut i el va inutilitzar”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca