El govern de la Diputació de Lleida reclama l’alliberament dels “presos polítics” i rebutja la inhabilitació de Torra

El Ple expressa el rebuig de la institució a qualsevol mètode de tractament de purins que empri la incineració de residus o de combustibles derivats

Publicitat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha reclamat l’alliberament “immediat” d’Oriol Junqueras i de la resta de “presos polítics”, així com la nul·litat del judici contra els líders independentistes, que ha qualificat de “procés polític contra les persones i les idees”. Així ho ha dit Talarn després que el TJUE hagi fet pública la sentència en què reconeix la immunitat del president d’ERC. A la vegada, el vicepresident Jordi Latorre ha rebutjat la decisió del TSJC d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, “per un llaç groc” i també ha demanat que tant Junqueras com Puigdemont i Comín puguin prendre possessió com a eurodiputats. D’altra banda, el Ple de la diputació ha expressat el rebuig de la institució a “qualsevol mètode de tractament de purins que empri qualsevol sistema d’incineració de residus o de combustibles derivats”.

Al final del Ple de la Diputació de Lleida, celebrat aquest dijous, Joan Talarn i Jordi Latorre s’han referit a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que ha reconegut que Oriol Junqueras tenia immunitat parlamentària quan el Tribunal Suprem va decidir mantenir-lo empresonat “sense respectar ni els seus drets polítics ni els drets dels dos milions de persones que van dipositar lliurement el seu vot a favor d’un pres polític”. Així mateix, Talarn i Latorre també han criticat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha condemnat el president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig d’inhabilitació “per haver penjat una pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics”.

Joan Talarn ha explicat que “Europa li acaba de dir a la justícia espanyola que el que genera drets polítics és el vot de la ciutadania i no la decisió d’un tribunal, sobre el qual cada dia pesa més la llosa de la sospita de decisions influenciades per interessos polítics”. Així, ha remarcat que “l’actual situació política que vivim a Catalunya va començar quan un altre tribunal espanyol, en aquell cas el Tribunal Constitucional, va decidir saltar-se el vot de la ciutadania que havia avalat un Estatut i el va inutilitzar”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes