L’any Brossa clou després d’haver dut a terme més de 350 activitats arreu del territori català

La iniciativa pedagògica de cant coral Cantània, organitzada per l'Auditori de Barcelona, és una de les activitats que ha tingut més ressò

Publicitat

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha presidit aquest dimarts l’acte de cloenda de l’Any Joan Brossa, una proposta multidisciplinària que ha dut més de 350 activitats arreu del territori català. L’acte, dirigit per Xavier Albertí, s’ha celebrat a la Sala Petita del TNC i s’ha dividit en dues parts: l’artística, primer, i després la institucional. Hi han participat artistes, creadors i poetes com el Quartet Brossa i els poetes Blanca Llum Vidal, Maria Sevilla, Josep Pedrals i Carles Rebassa. L’Any Joan Brossa, comissariat per Manuel Guerrero, va començar el 19 de gener amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del poeta.

L’epicentre del cicle ha estat, principalment, la seu de la Fundació Joan Brossa, inaugurada l’any passat al carrer La Seca, 2, al barri del Born, a la qual s’han afegit diversos equipaments culturals de la ciutat de Barcelona: l’Escenari Brossa, la Fundació Antoni Tàpies o el Born Centre de Cultura i Memòria.

Les activitats, però, també s’han escampat arreu del territori de parla catalana i més enllà, atès que s’ha portat la gran exposició Poesia Brossa, produïda pel MACBA, a Buenos Aires. La Fira del Llibre de Frankfurt o la de Guadalajara, li van dedicar un estand inspirat en la seva poesia visual i objectual.

La iniciativa pedagògica de cant coral Cantània, organitzada per l’Auditori de Barcelona, que ha comptat amb la participació de més de 50.000 infants de nombroses escoles que han fet concerts per Catalunya, Espanya i Portugal, o el mapping de la Festa de la Mercè, dedicat també a Brossa, han estat algunes de les activitats amb més públic i ressò popular.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca