Irene Solà, Martí Domínguez i Jordi Lara, finalistes del tercer Premi Òmnium Millor Novel·la de l’Any

El guanyador del guardó més ben dotat econòmicament a obra publicada es donarà a conèixer el 30 de gener

Les novel·les ‘Canto jo i la muntanya balla’ d’Irene Solà, ‘L’esperit del temps’ de Martí Domínguez, i ‘Sis nits d’agost’ de Jordi Lara opten a guanyar la tercera edició del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any, el guardó més ben dotat a obra publicada amb 20.000 euros directes per a l’autor i 5.000 més per a promoció. De la preselecció de dotze obres publicades al llarg de 2019, un jurat format per Rosa Cabré Monné, Maria Dasca Batalla, Carme Gregori Soldevila, Xavier Pla Barbero i Oriol Izquierdo Llopis n’ha triat les 3 finalistes. El guanyador de la primera edició va ser Raül Garrigasait amb l’obra ‘Els estranys’ i ‘Aprendre a parlar amb les plantes’ de Marta Orriols va endur-se el premi en l’edició 2018. El d’aquest any es donarà a conèixer el 30 de gener.

Publicitat

El Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any va néixer l’any 2017. D’aquesta manera, l’entitat donava vida a un nou guardó amb la voluntat i ambició d’igualar-se a altres premis similars de la literatura mundial, com el Premi Goncourt francès i l’anglès Booker, i amb l’objectiu de posar en valor les obres en llengua catalana, fomentar-ne la traducció i revitalitzar el sector.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que guardons com el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any fan “més que evident que el català avui és una llengua ben viva”. Alhora, demana no abaixar la guàrdia i seguir treballant per enfortir la llengua catalana perquè “pateix una situació de retrocés”.

Alhora, Cuixart ha tornat a definir la cultura com a instrument imprescindible contra la intolerància: “La repressió no ha fet més que enfortir la nostra missió fundacional -impulsar la cultura com a eina de cohesió- mitjançant projectes com el Premi Òmnium, el més ben dotat de la literatura en llengua catalana. Mai no podran empresonar la paraula ni la llibertat”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca