Artadi aposta per no afavorir un govern del PSOE: “És igual que un de Rajoy”

Retreu a ERC que voti a favor d'augmentar la taxa de les terrasses de Barcelona

Publicitat

La líder de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha assegurat aquest dimecres que JxCat no afavorirà un govern del PSOE perquè el veu “igual que un de (Mariano) Rajoy”.

Així s’ha expressat la regidora en una entrevista a Ràdio Betevé que ha recollit Europa Press, en la qual ha dit que en aquest moment existeix “un 0% de possibilitats” que s’abstinguin per facilitar la investidura del president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, perquè, al seu parer, abans hauria d’haver-hi un canvi substancial en la seva actitud.

“El PSOE no té cap projecte per a Catalunya, no té solució ni proposta per al conflicte polític. No vol reconèixer drets fonamentals i no atura la repressió”, ha lamentat Artadi.

En canvi, ha destacat canvis positius a l’Ajuntament de Barcelona pel que fa a la relació de l’oposició amb el Govern municipal (BComú i el PSC), que ha destacat que ha anat millorant, motiu pel qual aquest dimarts JxCat va anunciar que s’abstindria en la votació de les ordenances fiscals per facilitar-ne l’aprovació.

Publicitat

“No hi votem a favor perquè hi ha coses que són molt oposades al que pensem, però d’altres estan bé”, ha asseverat l’edil, i ha recordat que en un principi volien votar-hi en contra però que han canviat d’opinió perquè s’ha començat una etapa de diàleg amb l’executiu municipal, mentre que abans la comunicació era molt escassa, ha explicat.

Artadi ha dit que el seu grup vol ser útil, però que no hi vota a favor especialment per discrepàncies en elements com l’increment de la taxa de les terrasses, i ha retret a ERC que l’aprovi: “ERC votarà a favor de l’increment de la taxa de terrasses, que puja fins a un 800%”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca