L’exili estudia accions legals contra Borrell després d’assegurar que “una etarra viu tranquil·lament a Bèlgica, no ens ha d’estranyar que passin altres coses”

També han informat el jutge que porta el cas de la seva extradició i a la Comissió Europea de les declaracions de l'Alt Representant de la UE

Publicitat

El president legítim, Carles Puigdemont i els consellers legítims Toni Comín i Lluís Puig estudien emprendre accions legals contra l’Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, per “dubtar” de la “independència” de la justícia belga. Després que Borrell critiqués la decisió de la justícia belga d’ajornar el cas de l’extradició de Puigdemont, Comín i Puig al 3 de febrer a l’espera que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) resolgui sobre la immunitat, els tres han informat sobre les declaracions de Borrell tant al jutge que porta el cas de la seva extradició com a la Comissió Europea.
“El sistema d’euroordres funciona diàriament sense cap tipus d’inconvenient a excepció dels que hi ha, com és lògic, quan s’utilitza per persecucions polítiques”, han apuntat a través d’un comunicat.

En aquest sentit, Puigdemont, Comín i Puig han informat la Chambre du Conseil de les paraules de l’Alt Representant de la Unió Europea perquè “les prengui en consideració a l’efecte de presumpció d’innocència i de la manca absoluta de garanties” que, defensen, tindrien en cas de ser lliurats “a una justícia més dòcil als desitjos de Borrell”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes