La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona veu la sentència de l’1-O “desproporcionada” i injusta

Representants sindicals i empresarials urgeixen als polítics pels pressupostos

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab), Maria Eugènia Gay, ha considerat aquest dilluns que la sentència de l’1-O va ser “desproporcionada, injusta” i que no respon les necessitats de Catalunya.

Publicitat

Gay també ha apostat pel diàleg polític en el marc de la jornada ‘La sentència del procés a debat’, en la qual ha moderat una taula amb representants sindicals i empresarials, que han reclamat que els partits facin nous pressupostos a totes les administracions.

El secretari general de CC.OO. de Catalunya, Javier Pacheco, ha apuntat que la sentència del Tribunal Suprem no ha tingut un impacte directe a l’economia i el treball, però ha subratllat que “hi ha imperfeccions” en l’estructura democràtica, i ha criticat que el PP portés un conflicte polític als tribunals.

Sí ha indicat que la paràlisi política ha tingut conseqüències per revertir els efectes de la crisi, ja que ha explicat que els “indicadors sociolaborals” no es recuperen malgrat el creixement econòmic, i que no s’han modificat les mesures que es van adoptar davant la recessió.

També ha advertit que hi ha gent que deixa de creure en la política i ha alertat de l’ascens de Vox, encara que ha assegurat que està convençut que no hi ha “tres milions de fatxes”.

El secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros, ha assenyalat que l’economia funciona al marge de la política però que “la sentència aguditza el problema” polític, ja que l’ha qualificat d’injusta.

Ha apostat pel diàleg polític i per nous pressupostos, ja que ha lamentat que en un context de recuperació econòmica els comptes públics estan prorrogades i no es prenen mesures que podrien “recuperar l’economia”.

Ha afegit que la societat catalana és forta i que no s’ha trencat malgrat que hi hagi discussions intenses, i ha assegurat que Barcelona “encara és un pol d’atracció internacional”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca