Els Mossos no demanaran “absolutament res” a la Policia Nacional pel clàssic

L'inspector Lluís Venteo indica que es cenyiran a la normativa esportiva per valorar l'entrada de les pancartes

Publicitat

L’inspector dels Mossos d’Esquadra encarregat de coordinar la seguretat al Camp Nou, Lluís Miquel Venteo, ha assegurat que el dispositiu és “exclusivament del cos de Mossos d’Esquadra”, ha dit que tenen “prous efectius” i que per tant “no està previst” demanar suport al Cos Nacional de Policia (CNP) si no hi ha “cosa extraordinària” que ara mateix no preveuen.. Després de la darrera reunió de coordinació entre el Futbol Club Barcelona, els Mossos d’Esquadra i el SEM l’inspector ha indicat que pel que fa a les “pancartes, emblemes i eslògans” que podran accedir al Camp Nou es cenyiran al que marca la normativa esportiva, de manera que es podran entrar els que no es puguin relacionar amb la “violència, racisme, xenofòbia” o “terrorisme”.

“La nostra prioritat és que el partit es disputi, que arribin tant els dos equips com els arbitres amb total normalitat i després assegurar que el públic pugui entrar”, ha indicat Venteo. Ha afegit que aquesta és la seva “principal preocupació”. El dispositiu començarà al matí i augmentarà fins a l’hora prèvia del partit.

Pel que fa a la xifra d’efectius, que fa uns dies va dir que serien 3000 entre agents del cos de Mossos d’Esquadra i vigilants de seguretat, ha indicat que la xifra és “molt fluctuant” i que “dependrà molt de les circumstàncies”. Es tracta que sigui “el suficient per respondre” al que es puguin “anar trobant”, ha explicat.

L’inspector ha dit que els desplaçaments dels equips des de l’hotel a l’estadi “estan garantits” perquè si bé es farà amb escorta policial “com qualsevol altra partit”, en aquest cas hi haurà “un extra per assegurar que arribin amb total tranquil·litat”. Venteo ha indicat que en les proximitats de l’estadi no està prevista la instal·lació de pantalles gegants a l’exterior.

Publicitat

Amb la seguretat privada “s’ha treballat moltíssim, fins i tot amb simulacres i assajos” per tal de “prevenir” que hi hagi problemes i en cas que n’hi hagi que “qualsevol circumstància que passi se solucioni molt ràpidament”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca