Cs demana explicacions a TV3

Vol que la CCMA publiqui el seu pressupost desglossat i l'expliqui a la cambra

Cs ha registrat una proposta de resolució al Parlament perquè la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) publiqui el seu pressupost desglossat i l’expliqui a la cambra, han explicat fonts del partit a Europa Press.

Publicitat

En la resolució, que es portarà a la comissió de control de la CCMA del Parlament, Cs demana que el Consell de Govern de la CCMA publiqui a l’espai de transparència el document del pressupost inicial anual i les seves entitats vinculades –és a dir, els diferents mitjans de comunicació que formen part de l’organisme, programes i productores, entre d’altres– des de l’exercici del 2014 fins a l’actual.

També reclamen que aquest document es remeti al Parlament i que el Consell de Govern es comprometi a presentar, amb caràcter anual i abans de la seva aprovació, aquests comptes en una sessió específica en la comissió de control.

Exposició de motius

L’exposició de motius qualifica TV3 de ser la televisió autonòmica més cara d’Espanya i critica que el seu pressupost públic “no es tradueix precisament en el gaudir d’uns mitjans políticament neutrals i de qualitat”.

Així mateix, retreu que les dades sobre el pressupost de la CCMA es coneixen per informacions periodístiques, però “no perquè està complint ni amb la seva normativa específica ni amb les seves obligacions derivades de la normativa de transparència i bon govern”.

Cs sosté que ni la Generalitat ni la CCMA publiquen al seu portal de transparència els pressupostos dels mitjans de comunicació públics desglossats per partides pressupostàries, cosa que considera “una vulneració dels estàndards legals de transparència i bon govern”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca