La Generalitat presenta la primera plataforma de mediació i col·laboració en matèria d’habitatge

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha impulsat la plataforma Mediem per afavorir i potenciar la col·laboració entre els professionals que treballen en l’àmbit de la mediació en matèria d’habitatge. És la primera plataforma amb aquestes característiques que existeix a l’estat espanyol i compta amb la col·laboració de col·legis professionals, universitats, administracions locals i entitats que treballen en aspectes relacionats amb l’habitatge.

Amb la implantació de Mediem s’acompleix un dels objectius del Pla de Govern per a la XII legislatura, en el seu apartat de protegir i facilitar el dret d’accés i la conservació de l’habitatge, per a evitar el risc d’exclusió social. La Plataforma Mediem és una eina per a la millora de la gestió dels casos de potencial desnonament emparats per la normativa de mediació.
La voluntat de la iniciativa, impulsada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, és crear una comunitat virtual que permeti compartir coneixements, bones pràctiques, novetats legislatives, recursos i jornades destinats a professionals dedicats a l’assessorament i la mediació per a la manteniment de la tinença de l’habitatge de les famílies en risc d’exclusió residencial.

Mediem és una plataforma dinàmica que compta amb diversos apartats que aniran creixent amb les aportacions dels professionals que hi tenen accés. Hi ha la part de Comunitat, on es compartiran experiències; els Destacats, amb un recull de les notícies més importants del mes; un apartat de Normativa, on compartir i assessorar-se de tots els aspectes referents a la legislació aplicable; una Agenda d’actes d’interès per a la comunitat, i un apartat de FAQS.

Presentacions territorials

- Publicitat -

Durant el mes de desembre la plataforma Mediem s’anirà presentant per tot el territori català per tal que els professionals que hi tindran accés i que l’han de nodrir i fer créixer tinguin la formació necessària per poder fer ús de la plataforma.

A la presentació de la plataforma que ha tingut lloc a Girona, hi han assistit representants del Col·legi de l’Advocacia de Figueres, del Consell Comarcal de la Selva, del Consorci Benestar Social del Ripollès, del Servei d’Intermediació en l’Àmbit de l’Habitatge del Gironès (SIAH), del Consell Comarcal del Gironès, de l’Oficina d’Habitatge del Gironès, del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge del Maresme (SIDH), de l’Ajuntament de Girona i de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a Girona i a Barcelona.

En els propers dies es faran sessions a Lleida i Tarragona per atendre els tècnics de tot el territori.

La posada en marxa de Mediem és una fita important després que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya hagi estat pionera en mediació hipotecària, amb la creació d’Ofideute, ja fa 10 anys, que actualment compta amb 79 oficines repartides per tot el territori català, algunes d’elles (46) fruit dels convenis signats amb les Diputacions.

Ara, un cop més, la Generalitat impulsa una xarxa de serveis de mediació en l’àmbit de l’habitatge perquè siguin els professionals del sector els qui la facin créixer i comparteixin el seu saber, els coneixements i les experiències, com a eina interactiva i serveixi per enriquir la mediació i sigui una manera més d’evitar l’exclusió residencial.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca