“El proper president de la Generalitat serà d’ERC o del PSC”

Iceta defensa davant els barons el diàleg amb ERC i no considera un "xantatge" les paraules d'Ábalos

Publicitat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha vaticinat aquest dilluns que “el proper president de la Generalitat serà d’ERC o del PSC”, i ha recordat que són competidors directes que legítimament aspiren a guanyar i que es respecten.

En una roda de premsa després de la primera reunió de la Comissió Executiva que ha sorgit del 14è Congrés del PSC d’aquest cap de setmana, el líder dels socialistes catalans ha dit que és evident que socialistes i republicans negocien un acord d’investidura per constituir un Govern de l’Estat, però ha descartat que la voluntat dels socialistes catalans sigui investir un president republicà a la Generalitat.

“És o ells o nosaltres. Els que especulen que el PSC investirà un president d’ERC, s’equivoquen”, ha resolt en la seva primera roda de premsa un cop reelegit líder dels socialistes catalans.

En la línia del que va avançar durant el congrés, el primer secretari socialista ha repetit la idea d’arribar a un gran acord amb les forces d’esquerra i centre esquerra, autonomistes i federalistes, i ha concretat que apel·la a l’espai de Lliures, Units per Avançar, la Lliga Democràtica i a l’espai dels signants del manifest ‘El país de demà’ de Poblet, que inclou líders de l’espai convergent, entre d’altres.

Publicitat

Ha destacat que alguns són partits que han manifestat el seu interès –com Lliures–, d’altres que podrien encaixar en aquesta idea i alguns que són plataformes polítiques en procés de creació, però ha subratllat que el mapa polític català està en “reformulació”, que ha respectat els seus processos i, si mostren interès, estaran disposats a parlar amb ells.

Preguntat per si aquesta entesa que planteja hauria de ser una coalició electoral o ser un acord posterior a unes eleccions, ha dit que el que proposa és “intensificar les reunions amb tots ells” a partir de l’any vinent –incloses les forces polítiques amb les quals tenen bona relació com els comuns i Podem– i cooperar per veure quina sintonia hi ha entre tots i fer possible el canvi.

Ha recordat que els republicans són al Govern des de l’any 2012 i que els qui apostin “pel continuisme voldran que continuï ERC i els del canvi voldran que guanyi el PSC”, en unes eleccions que ha subratllat que encara no tenen data, però per a les quals assegura que està preparat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca