Catalunya, pionera a Europa en ecoturisme

El Govern s'ha sumat al projecte europeu Interreg DestiMED PLUS

Publicitat

Catalunya és una de les regions mediterrànies d’Europa que impulsaran noves mesures de foment de l’ecoturisme dins de les seves àrees protegides.

L’objectiu és millorar la capacitat dels agents locals i regionals de la Mediterrània per incorporar el turisme i la conservació de la natura en les seves agendes.

Projecte europeu Interreg DestiMED PLUS

És hereu dels projectes ENI CBC MED MEET i Interreg MED DestiMED que des del 2013 uneixen institucions, organismes i agents locals de 10 països de la Mediterrània per transformar aquesta àrea en una destinació viable d’ecoturisme, on l’activitat econòmica es beneficiï de la bellesa d’àrees i zones protegides.

Publicitat

Es crearà un nou model de governança i el desenvolupament de productes i paquets turístics sobre la natura i la cultura d’aquestes àrees, així com el seguiment de la petjada ecològica d’aquests productes i paquets.

Pretén que els responsables de les polítiques regionals apliquin mesures transversals que vinculin el turisme amb la conservació, incidint en la creació de nous productes ecoturístics en àrees naturals protegides. Això comporta la millora local i sectorial, amb estratègies de planificació integrada i eines efectives de gestió, mesura i promoció de l’ecoturisme.
12 socis implicats

Coordinat per la regió de la Lazio (Itàlia), també formen part del projecte la Fundació Universitària Balmes (Universitat de Vic), la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) – MED (Andalusia), la Conselleria de Medi Ambient i Ordenació del Territori d’Andalusia, la regió de Creta (Grècia), l’Agència per al Desenvolupament de la Regió del Sud de l’Egeu (Grècia), l’Agència Nacional d’Àrees Protegides d’Albània, la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes (Bretanya francesa), el Departament de medi ambient, conservació de la natura i política forestal de Sardenya (Itàlia), l’Agència de Turisme de Còrsega (França), i l’Institut de Turisme de Croàcia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca