Sturgeon insisteix a Johnson que accepti un nou referèndum d’independència per a Escòcia

"No es pot forçar una nació a acceptar la seva visió del món quan aquesta ha deixat molt clar que no comparteix aquesta visió"

La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha insistit aquest dissabte al primer ministre britànic, Boris Johnson, que reconegui que els resultats obtinguts pel seu Partit Nacional Escocès (SNP) en les últimes eleccions demanen la celebració d’un segon referèndum d’independència a Escòcia.

Publicitat

El SNP va obtenir 48 dels 59 escons escocesos al Parlament britànic, un resultat que consolida Sturgeon, a pesar que Johnson li va traslladar aquest divendres el seu complet rebuig a un nou plebiscit. Sturgeon, de visita a Dundee, ha assegurat que es va comportar amb “fermesa” davant del primer ministre a l’hora de defensar aquest referèndum.

“No es pot forçar una nació a acceptar la seva visió del món quan aquesta ha deixat molt clar que no comparteix aquesta visió. Els resultats no poden deixar més clar que Escòcia no vol un govern de Boris Johnson, no vol abandonar la Unió Europea i vol poder determinar el seu propi futur, ofereixi el que ofereixi”, ha explicat en declaracions recollides pel diari escocès ‘The Herald’.

“Així que li recomano que se centri en la realitat: les eleccions d’aquesta setmana han suposat un moment històric per a Escòcia”, ha declarat. “És clar que Escòcia vol un futur diferent al que ha elegit la resta del Regne Unit”, ha afegit en relació a la decisió majoritària de sortir de la Unió Europea. “Nosaltres”, ha insistit, “volem decidir el nostre propi futur”.

Sturgeon ja havia mostrat abans dels comicis la seva intenció de celebrar aquesta cita el 2020, i té previst publicar la setmana vinent la seva “detallada” argumentació “democràtica” per justificar un traspàs de competències i avançar cap a aquesta nova convocatòria, que “ha de ser responsabilitat del Parlament escocès”, informa la BBC.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca