La Nit de Castells premia l’excel·lència dels 3de9 sense folre de Santa Úrsula i els castells de 10 de Terrassa

Els Xiquets de Reus, el casteller de la Jove Jordi Sentís i Pilarín Bayés també reben el reconeixement del món casteller

Publicitat

La catorzena Nit de Castells ha premiat els 3de9 sense folre de les colles vallenques de la diada històrica de Santa Úrsula i la plaça Vella de Terrassa que enguany ha recuperat els castells de 10 pisos. També s’ha reconegut la constància i l’ambició exhibida pels Xiquets de Reus i la trajectòria del casteller de la Colla Jove de Tarragona, Jordi Sentís. La dibuixant Pilarín Bayés s’ha emportat el Premi Ambaixador Castells. D’aquesta manera, el món casteller acomiada una temporada “d’alts i baixos”. La gala, conduïda per Aina Mallol i Carles Cortés, s’ha celebrat al Centre Cultural de Valls davant de més de 300 persones.

La diada històrica de Santa Úrsula s’ha endut el Premi del Moment casteller de l’any pels dos 3de9 sense folre que van aixecar la Colla Vella i Joves dels Xiquets de Valls a la plaça del Blat enguany. Els caps de colla dels rosats, Albert Martínez, i dels vermells, Francesc Ramon, han recollit el doble reconeixement d’una jornada que fins al moment és la “millor actuació castellera de tots els temps”. La plaça Vella de Terrassa, gràcies als èxits dels Minyons, ha estat l’escenari d’alguns dels episodis més memorables de la història recent del món casteller. Aquest any, ha recuperat els castells de 10 i, per això, ha rebut el premi Plaça de la Temporada.

El Premi a la Trajectòria, atorgat al final de la nit, ha estat un dels moments més esperats. Per primer cop, un casteller de la Jove de Tarragona, Jordi Sentís, ha guanyat aquest guardó. Així s’ha reconegut la seva activa trajectòria a la colla, ja que va començar-hi pujant amb la canalla en els primers anys i, ara, es manté en primera línia “exhibint compromís, capacitat i constància”. Sentís ha rebut el premi de mans de l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i del batlle de Tarragona, Pau Ricomà, amb qui comparteix castells i camisa, en l’any que els liles celebren el 40è aniversari de la seva fundació.

Els Xiquets de Reus han guanyat el Premi Colla de la temporada per la seva constància i ambició per “continuar fent castells de 9 amb una certa regularitat en un any de retrocés generalitzat entre les colles del seu nivell”. En aquesta mateixa línia, els Xics de Granollers han rebut el Premi Descarregat, que reconeix una colla per la suma de seguretat i ambició. A més, els Castellers de Mediona i la Jove de Vilafranca han rebut els guardons del Baròmetre Casteller per haver descarregat el seu primer castell de 7 i per haver tornat a aquesta condició, cinc anys després, respectivament.

Publicitat

L’entusiasme de l’artista Pilarín Bayés ha estat també un altre dels moments destacats de la nit. Bayés ha rebut el Premi Ambaixador Castells per plasmar els castells en les seves creacions de manera constant i per contribuir a la seva difusió. Durant la gala també s’han premiat a dues campanyes de la darrera temporada: la de la Colla Joves ‘Amb la Il·lusió de la primera vegada’ i la del 5oè aniversari dels Castellers de Barcelona.

La colla degana de la capital ha estat protagonista per partida doble, ja que també ha guanyat el Premi Imatge de la temporada TAC 12 pel 5de7 format exclusivament per dones que van fer el mes de març a Vilafranca.

Al mateix temps, s’han atorgat els premis del concurs Repsol de fotografia castellera. En la categoria professional ha guanyat Mireia Comas, seguida d’Arnau Montoya, Gemma Soldevila i Pau Venteo. Josep Pont ha obtingut l’accèssit en matèria de seguretat. En la categoria de votació popular els premiats han estat Cristian Muñoz, Esteve Moles, Paula Sans i Mar Díaz.

La música castellera ha estat el fil conductor de la 14a Nit de Castells dirigida artísticament pel reusenc David Fernández Solé i musicalment pel tarragoní Roger Benet. La gala ha estat coorganitzada per l’Ajuntament de Valls, la Revista Castells i TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca