Comín: “Si Sánchez es comporta com Rajoy, no té cap lògica investir-lo”

L'exconseller titlla "d'irresponsables" els qui han renunciat a l'1-O: "Arxivar-lo significa perdre"

L’exconseller de Salut Toni Comín ha mostrat aquest dissabte el seus recels a permetre la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, si no mostra passos “clars, evidents i indiscutibles” cap a “l’amnistia del presos, la fi de la repressió i l’autodeterminació”. “Si Sánchez es comporta com Rajoy, no té cap lògica investir-lo”, ha reflexionat Comín al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio. “Rajoy va rebre una moció de censura i Sánchez, que es comporta igual, cal investir-lo?”, s’ha preguntat en veu alta Comín, que considera que encara hi ha diferències “massa petites” entre Rajoy i Sánchez. “Però donem-li una oportunitat”, ha puntualitzat l’exconseller. En paral·lel, Comín ha defensat l’1-O i ha titllat “d’irresponsables” els qui han renunciat al seu mandat. “L’1 d’octubre és la llavor de l’arbre i arxivar-lo significa perdre”, ha sentenciat l’exconseller des de Bèlgica.

Publicitat

“Els que s’han perdut en la frivolitat de renunciar a l’1-O són uns irresponsables”, ha insistit Comín, que ha fet un símil del referèndum d’autodeterminació com la llavor d’un arbre que seria la futura República Catalana. “Qui vol un arbre mai el tindrà si agafa la llavor i la tira a la paperera. Cal cuidar-la i regalar-la ja que el moment fundacional a Catalunya és l’1 d’octubre”, ha precisat l’exconseller de Salut, que també ha mostrat la seva “incomoditat” per la pugna pública entre ERC i JxCat. “No hi ha la unitat que m’agradaria, però hi ha espais en què la cooperació és molt clara com al Consell de la República”, ha posat d’exemple Comín. “No hi ha en d’altres espais però el nivell d’unitat que m’agradaria”, ha reconegut l’exconseller i eurodiputat electe per JxCat.

A només dos dies de la seva citació judicial per l’euroordre, Comín s’ha mostrat optimista i ha valorat com a “possible” que el jutge belga ajorni la decisió a l’espera de la sentència de Luxemburg sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. “Hi ha elements molt sòlids perquè dilluns el jutge aturi l’euroordre de detenció”, ha afegit l’exconseller, que també veu a prop un nou arxivament de l’euroordre si finalment la sentència és positiva als seus interessos. “Som molt optimistes, però volem ser molt prudents”, ha precisat Comín. Finalment, l’exconseller ha volgut girar la pregunta sobre si tornarien a Catalunya en cas d’aconseguir la immunitat. “Jo crec que hauria de ser al revés i preguntar a Espanya si respectarien la nostra immunitat i no ens detindria”, ha conclòs Comín.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca