Els Amics de la Rambla demanen als partits i administracions garantir la continuïtat del Club Capitol

Consideren que el tancament de la sala és una "notícia terrible" que fa recular un somni compartit

Publicitat

Els Amics de la Rambla han demanat als grups municipals i a totes les administracions treballar per preservar l’activitat cultural del Club Capitol, que aquest dijous a la tarda va anunciar que abaixaria la persiana després de dues dècades en no poder renovar el contracte de lloguer. Per l’associació, la cultura “ha estat, és i ha de continuar sent” l’element vertebrador del cèntric passeig i han qualificat el tancament de “notícia terrible que fa recular el somni compartit d’una Rambla millor”. “Encara som a temps de fer alguna cosa i preservar l’activitat cultural del Club Capitol”, afegeixen en un comunicat.

El Club Capitol de Barcelona tancarà les seves portes a l’acabar la temporada actual perquè, segons ha explicat en un comunicat, el propietari del local no prorrogarà el contracte d’arrendament al Grup Balaña, empresa que gestiona l’espai des de 1962. Fundat com a cinema el 23 de setembre de 1926, l’espai va ser reformat a finals dels 80 per a disposar de dues sales i es va convertir en teatre el 1997. En aquests 22 anys d’activitat teatral, s’han representat prop de 14.000 funcions d’un total de 379 espectacles, sumant més de 2.700.000 espectadors. Aquest ha estat un any difícil per l’espai després que el passat 3 de juliol el teatre es va veure obligat a suspendre durant uns mesos les funcions per una inundació a l’Hotel Continental, adjacent a l’emblemàtica sala de La Rambla.

El Club Capitol 1 – Sala Pepe Rubianes, amb dades del 28 de novembre de 1997 a l’1 de desembre de 2019, va programar 253 espectacles, amb 6.849 funcions i 1.776.565 d’espectadors. Mentre que al Club Capitol 2, amb dades des del 25 de desembre de 1998, es van realitzar 126 espectacles amb 6.971 funcions i 984.791 espectadors.

El teatre es va veure obligat enguany a suspendre les funcions durant uns mesos a partir del 3 de juliol per una inundació a l’Hotel Continental, adjacent a l’emblemàtica sala de La Rambla.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca