“El 95% dels associats del PDECat vol com a partit JxCat i el lideratge de Puigdemont”

Nogueras assegura que "és clar" que el PDeCAT en certa mesura és JxCat

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha assegurat aquest divendres que, després de les rondes de consulta amb els associats, un 95% coincideix en la necessitat d’aglutinar-se en un sol partit, amb les sigles de JxCat, i que estigui “sobretot” liderat per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Publicitat

Així ho ha explicat en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press un dia abans que el PDeCAT celebri un Consell Nacional per abordar aquesta qüestió, i ha dit que la majoria dels associats demanen que el partit es caracteritzi per ser catalanista i independentista.

Nogueras, que també és diputada al Congrés per JxCat, ha assegurat que “és clar” que el PDeCAT en certa mesura és JxCat perquè en les últimes cinc convocatòries electorals s’han presentat amb aquestes sigles i l’estructura del PDeCAT ha treballat per fer-ho.

Preguntada sobre una proposta que va fer l’expresident de la Generalitat Artur Mas de fer dos partits si no hi ha acord –El PDeCAT i La Crida–, ha insistit que els associats volen un sol partit “i no dos que després facin una coalició”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes