Neix Lliris de Foc, un grup anònim que aposta per “tornar a encendre els carrers”

Participaran en la manifestació de Tsunami Democràtic al Camp Nou i han convocat una protesta per al dia de Nadal

El grup anònim anomenat Lliris de Foc és un sector crític amb el ‘Sit and Talk’ que promulga Tsunami Democràtic i a través d’un comunicat assegura que neix amb la voluntat de “tornar a encendre els carrers”. Preparen un bloc propi a la manifestació del 18 de desembre al Camp Nou convocada per Tsunami Democràtic. Concretament, se situaran a la confluència dels carrers Cardenal Reig i Arístides Maillol. A més, anuncien una concentració per al dia de Nadal davant la Prefactura de la policia espanyola a Via Laietana. En el comunicat, Lliris de Foc reivindica que la “batalla d’Urquinaona” va ser “la primera victòria de l’independentisme des del 2017” ja que la policia es va trobar “desbordada” per un poble que “va saber anar més enllà del Tsunami Democràtic”.

Publicitat

Lliris de Foc assegura que han començat a organitzar-se sense els partits i les entitats “per alliberar els ostatges, fer efectiu el mandat del referèndum i construir, sense dilacions, un país democràtic i just per a tothom”.

Es volen diferenciar dins de la mobilització al voltant del Camp Nou de dimecres que ve coincidint amb el Barça-Madrid i fer visible que defensen que “l’emancipació es guanya i no es negocia”. Discrepen doncs del lema principal de Tsunami Democràtic ‘Sit and talk’.

El grup anònim assegura que “per no normalitzar la vulneració de drets fonamentals” renuncien a les celebracions nadalenques “per denunciar tantes situacions d’injustícia i opressió”. I en aquest context, han convocat una manifestació el mateix 25 de desembre a les 18.30 hores a la prefectura de la policia de Via Laietana i a les 20 hores tenen previst una columna cap a Meridiana. En el cartell que crida a la manifestació, el grup anònim insta els ciutadans a demanar al Caga Tió “un buf nou i un casc de bicicleta, unes ulleres de protecció, un punter làser i una mascareta”.

“Es crida a qui no vulgui celebrar aquestes festes com si res a sumar-se als escamots veïnals, seguir amb atenció les xarxes i preparar-se per aquest nou cicle d’accions”, afegeixen. Amb el lema ‘Per la vostra llibertat i la nostr’, Lliris de Foc defensa que “és l’hora de tornar a encendre els carrers i mantenir amb fermesa la mobilització permanent fins que res no canviï”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca