La Fiscalia admet l’aberració de la presó dels CDR i demana deixar-los en llibertat

Són els investigats per terrorisme que no van tenir contacte directe amb explosius

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha informat a favor de permetre la llibertat sota fiança de tres dels membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per terrorisme que no van tenir contacte directe amb explosius, segons ha informat el ministeri públic.

Publicitat

Es tracta de Xavier Buigas, Guillem Xavier Duch i Eduard Garzón, pels quals el fiscal Miguel Ángel Carballo proposa una fiança de 9.000 euros per a cadascun en l’escrit en el qual dona resposta als recursos d’apel·lació presentats per les defenses i que ara haurà de resoldre la Sala penal.

Segons el sumari d’actuacions al qual va tenir accés Europa Press, Buigas era la persona designada per planificar, desenvolupar i fer els passos necessaris per dur a terme les accions del grup i de fet, va ser qui va comunicar a un altre membre de l’ERT (Equip de Resposta Tàctica) que un grup secret, denominat “CNI Català”, s’havia posat en contacte amb ell perquè aportés la infraestructura logística necessària amb l’objectiu d’ocupar el Parlament de Catalunya, i defensar-lo posteriorment.

Per la seva banda, a Duch se’l situa com l’encarregat de l’adquisició de targetes de telefonia sense registrar, com les que se li van intervenir al seu domicili. “Ocuparia una preeminent posició en l’estructura interna de l’Equip de Resposta Tàctica, encarregat de la custòdia dels equips de telecomunicacions que es ven fer servir per mantenir comunicacions segures durant les seves accions”, diu sobre ell la Guàrdia Civil.

Quant a Eduard Garzón, un dels coneguts com ‘els nou de Lledoners’ que van abocar oli a la carretera al pas del comboi policial que traslladava a presons de Madrid els líders polítics del procés l’1 de febrer, la Guàrdia Civil conclou en el sumari que és “el segon integrant amb més pes dins de l’organització criminal”, perquè s’encarrega de la logística, l’economia i la coordinació entre les “dues cèl·lules” en les quals es divideix l’ERT, el denominat ‘nucli executor’ (producció d’explosius) i el ‘nucli productor’ (obtenir diners per adquirir material).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca