Gir copernicà d’Ábalos: admet que no es pot negar el conflicte polític català

El secretari d'Organització del PSOE diu que no estan fent "cessions" a ERC sinó definint "l'instrument" que permeti mantenir el diàleg i el seu "encaix" constitucional

Publicitat

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha defensat que negar el conflicte polític català vol dir “mostrar una impotència per a la governabilitat a Espanya”. “Sabem perfectament que aquesta qüestió està afectant la governabilitat i, per tant, un govern no pot oblidar-se d’aquesta qüestió i ha d’enfrontar-lo”, ha dit Ábalos aquest dijous al matí en una entrevista a ‘TVE’. El dirigent socialista, que forma part de l’equip negociador amb ERC, ha afirmat que les converses amb els republicans són fruit de la “necessitat” però obren “una gran oportunitat per encarar aquest conflicte”. El secretari d’Organització del PSOE ha explicat que estan tractant de “canalitzar” el conflicte per la via política i “dins el marc constitucional” i que estan “pendents de definir quin instrument permetria mantenir el diàleg polític” i “l’encaix d’aquest instrument en l’ordenament jurídic”.

“Aquesta és la qüestió en la qual estem situats”, ha concretat Ábalos, i no en un moment de fer “cessions” o d’intercanvi”. El dirigent socialista ha dit que les converses amb ERC són “diferents” a les que tindrien en qualsevol altre context perquè parteixen d’un conflicte “amb posicions molt enfrontades”. “És normal que emprem més temps per tractar d’entendre situacions i de no negar raons i posicions”, ha afirmat.

Preguntat per les crítiques a les negociacions amb ERC d’alguns barons socialistes, com Emiliano García-Page (Castella-la Manxa) i Javier Lambán (Aragó), Ábalos ha dit que “s’imposa la realitat” i cal buscar l’entesa “amb aquells que volen entendre’s”. El també ministre de Foment en funcions ha criticat que el PP s’hagi situat en el “bloqueig” i ha dit que Pablo Casado té un concepte “tremendament restrictiu” de la Constitució.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca