El Govern haurà d’augmentar el pressupost de l’Institut Català de les Dones en 4M€

La cambra catalana també vol que el 60% del pressupost de l'ICD es destini a lluitar contra les violències masclistes

Publicitat

El Parlament ha aprovat amb l’abstenció de JxCat i ERC que els pressupostos per al 2020 incrementin els recursos a l’Institut Català de les Dones en 4 MEUR i que es destini almenys el 60% d’aquest import a la lluita contra les violències masclistes. Es tracta d’un punt d’una moció dels comuns que també demana que els comptes per a l’any que ve que està negociant amb el Govern també incloguin el finançament de 16 serveis d’intervenció especialitzada en violències masclistes i 12 serveis substitutoris de la llar. Aquests punts també han estat aprovats amb el vot a favor de tots els grups menys JxCat i ERC, que s’hi han abstingut. En canvi, s’ha aprovat per unanimitat que el Govern doni suport a la integració de les violències institucionals i digitals dins la llei sobre l’eradicació de la violència masclista.

Un altre punt de la moció aprovat amb l’abstenció de JxCat i ERC fa referència a “revertir les retallades que ha sofert el programa pressupostari 322 ‘Polítiques de dones’ en els pressupostos de la Generalitat els últims 10 anys”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes