Borràs demana no convertir com “extraordinari” que Sánchez truqui a Torra

La líder de JxCat al Congrés replica a Sabrià que la unitat no s'exerceix amb un tuit

La cap de files de JxCat al Congrés, Laura Borràs, opina que la futura trucada del candidat del PSOE a la Moncloa, Pedro Sánchez, al president de la Generalitat, Quim Torra, “no ha de ser motiu de satisfacció”. “No convertim en extraordinari el que és ordinari, perquè normalitzem el que no és normal”, ha apuntat. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dijous al matí, Borràs també ha replicat al president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià: “La unitat no s’exerceix amb un tuit, fent veure que farem el gest de cedir senadors com si no hi hagués un intercanvi amb la retirada de la moció”. El dirigent republicà va piular ahir al matí que “la unitat no es crida, s’exerceix”.

Publicitat

Borràs ha fet un “toc d’atenció” per constatar que hi ha una “regressió” de drets i que no s’han de celebrar “coses bàsiques”, com ara la trucada de Sánchez a Torra -després que el president de la Generalitat porti mesos intentant contactar amb el líder del PSOE, sense èxit. “Que algú despengi el telèfon i ja ‘al·leluia i festa major’? Doncs no”, ha sentenciat l’exconsellera, que considera una “qüestió de mínims” que Sánchez truqui Torra.

Pel que fa als “mínims democràtics” que reclama JxCat a Sánchez -la formació manté el seu ‘no’ a la investidura-, Borràs ha insistit que cal parlar de com exercir l’autodeterminació i de com acabar amb la “repressió”. “Nosaltres no volem investir un president espanyol, volem resoldre el conflicte polític”. La diputada també ha lamentat que el PSOE respongués amb “silenci” quan li va demanar quina era la seva proposta “més enllà del 155”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca