La defensa de Ponsatí passa a l’ofensiva i intentarà citar polítics espanyols en el judici per l’euroordre

L'advocat Aamer Anwar diu que Espanya "ha violat els drets legals més bàsics"

La defensa de l’exconsellera Clara Ponsatí pretén citar polítics espanyols com a testimonis en el judici per la tercera euroordre, segons ha avançat el seu advocat, Aamer Anwar. La propera vista pel cas està prevista per aquest dijous al matí a Edimburg, i Anwar anunciarà llavors els noms dels citats, als que acusa de “doblegar l’estat de dret per perseguir gent que només van cometre el crim de protestar pacíficament i demanar la independència”. “Espanya ha violat els drets legals més bàsics”, ha advertit. Anwar també té previst citar “juristes i òrgans de drets humans per exposar la manca d’imparcialitat” del judici contra als líders independentistes.

Publicitat

La defensa de Ponsatí preveu que, en la vista d’aquest dijous, que és preliminar, el jutge decreti un calendari per a tot el procés judicial. En l’anterior euroordre, la justícia escocesa va marcar un calendari llarg, amb almenys tres noves vistes preliminars per a temes procedimentals i al·legacions, amb l’inici del judici formal uns tres mesos després de la primera vista.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca