La defensa de Ponsatí passa a l’ofensiva i intentarà citar polítics espanyols en el judici per l’euroordre

L'advocat Aamer Anwar diu que Espanya "ha violat els drets legals més bàsics"

Publicitat

La defensa de l’exconsellera Clara Ponsatí pretén citar polítics espanyols com a testimonis en el judici per la tercera euroordre, segons ha avançat el seu advocat, Aamer Anwar. La propera vista pel cas està prevista per aquest dijous al matí a Edimburg, i Anwar anunciarà llavors els noms dels citats, als que acusa de “doblegar l’estat de dret per perseguir gent que només van cometre el crim de protestar pacíficament i demanar la independència”. “Espanya ha violat els drets legals més bàsics”, ha advertit. Anwar també té previst citar “juristes i òrgans de drets humans per exposar la manca d’imparcialitat” del judici contra als líders independentistes.

La defensa de Ponsatí preveu que, en la vista d’aquest dijous, que és preliminar, el jutge decreti un calendari per a tot el procés judicial. En l’anterior euroordre, la justícia escocesa va marcar un calendari llarg, amb almenys tres noves vistes preliminars per a temes procedimentals i al·legacions, amb l’inici del judici formal uns tres mesos després de la primera vista.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca