El Suprem liquida la condemna de Vila, Borràs i Mundó i rebaixa les multes per compensar la presó preventiva

No van ser condemnats a penes de presó, només per desobediència a 1 any i 8 mesos d'inhabilitació

El Tribunal Suprem ha liquidat la condemna de Santi Vila, Carles Mundó i Mertitxell Borràs, els tres exconsellers del Govern de Carles Puigdemont que no van ser condemnats a penes de presó per la seva participació en el procés independentista i que van ser inhabilitats 1 any i 8 mesos per un delicte de desobediència.

Publicitat

En el cas del primer la rebaixa va dels 60.000 euros que va imposar la sentència als 48.400, mentre que en el dels altres dos ex-alts càrrecs la multa es queda en 35.600 euros.

Fonts de l’alt tribunal han assenyalat a Europa Press que la liquidació, que ha dut a terme la Secretaria de la sala que va jutjar aquesta causa, era obligada per llei un cop els tres exconsellers independentistes van ser condemnats únicament per desobediència.

Així, la condemna definitiva descompta els dies que van passar en presó preventiva i compensa també les altres mesures cautelars com la retirada del passaport i les compareixences periòdiques davant l’autoritat judicial que van estar obligats a complir.

En el cas de Vila, que només es va estar a la presó la nit del 2 al 3 de novembre del 2017 per ordre de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela se li descompten dos dies de multa per aquest ingrés, 46 més pels dies que va estar sense passaport i deu més per les compareixences que va haver de complir davant l’autoritat judicial. En total 11.600 euros i la seva multa queda en 48.400.

Quant a Borràs i Mundó, tots dos van passar 33 dies a la presó, el primer a Estremera i la segona a la presó de dones d’Alcalá Meco, pels quals se’ls resten un total de 66 dies de multa, si es té en compte els 46 dies sense passaport i deu més de compareixences periòdiques sumen un total de 122 dies menys de multa. Així, passen de 60.000 a 35.600 euros de multa, segons les mateixes fonts.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca