El Suprem liquida la condemna de Vila, Borràs i Mundó i rebaixa les multes per compensar la presó preventiva

No van ser condemnats a penes de presó, només per desobediència a 1 any i 8 mesos d'inhabilitació

Publicitat

El Tribunal Suprem ha liquidat la condemna de Santi Vila, Carles Mundó i Mertitxell Borràs, els tres exconsellers del Govern de Carles Puigdemont que no van ser condemnats a penes de presó per la seva participació en el procés independentista i que van ser inhabilitats 1 any i 8 mesos per un delicte de desobediència.

En el cas del primer la rebaixa va dels 60.000 euros que va imposar la sentència als 48.400, mentre que en el dels altres dos ex-alts càrrecs la multa es queda en 35.600 euros.

Fonts de l’alt tribunal han assenyalat a Europa Press que la liquidació, que ha dut a terme la Secretaria de la sala que va jutjar aquesta causa, era obligada per llei un cop els tres exconsellers independentistes van ser condemnats únicament per desobediència.

Així, la condemna definitiva descompta els dies que van passar en presó preventiva i compensa també les altres mesures cautelars com la retirada del passaport i les compareixences periòdiques davant l’autoritat judicial que van estar obligats a complir.

En el cas de Vila, que només es va estar a la presó la nit del 2 al 3 de novembre del 2017 per ordre de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela se li descompten dos dies de multa per aquest ingrés, 46 més pels dies que va estar sense passaport i deu més per les compareixences que va haver de complir davant l’autoritat judicial. En total 11.600 euros i la seva multa queda en 48.400.

Quant a Borràs i Mundó, tots dos van passar 33 dies a la presó, el primer a Estremera i la segona a la presó de dones d’Alcalá Meco, pels quals se’ls resten un total de 66 dies de multa, si es té en compte els 46 dies sense passaport i deu més de compareixences periòdiques sumen un total de 122 dies menys de multa. Així, passen de 60.000 a 35.600 euros de multa, segons les mateixes fonts.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

La CUP es nega a fer un altre “referèndum de pega”

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha defensat que la via unilateral és "l'única" possible per forçar l'Estat a un diàleg...

Budò posa en dubte el retorn de Puigdemont

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó (JxCat), ha constatat la dificultat que torni l'expresident Carles Puigdemont si guanya les eleccions...

El Parlament declara que “Catalunya és republicana”

El Parlament ha declarat aquest divendres que Catalunya és "republicana" i que no "reconeix ni vol tenir cap rei". Amb els vots a favor...

Israel està fent el possible per evitar un nou confinament

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha assegurat aquest dijous que el seu Govern està adoptant totes les mesures possibles per evitar haver d'imposar...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca