La xifra de viatgers a l’Aeroport del Prat ja frega els 50 milions

En les dades acumulades de l'any, el nombre de passatgers va créixer un 5%

Publicitat

El nombre de passatgers a l’Aeroport del Prat el passat mes de novembre va créixer un 6,7% en relació al mateix mes de l’any passat, fins als 3,6 milions, segons ha informat aquest dimarts Aena. Del total de viatgers, 2,6 milions corresponen a viatgers internacionals, un 8,2% més, mentre que 1,05 milions eren passatgers de vols estatals, xifra que representa un augment d’un 3,2% respecte el novembre del 2018. Pel que fa les xifres acumulades des del gener, l’aeroport ha sumat 49 milions de passatgers, un 5% respecte els mateixos onze mesos de l’any passat i només un per sota dels 50 milions que va acumular en el tancament del 2018.
D’aquests, més de la meitat corresponen a passatgers internacionals, concretament 36 milions, fet que suposa un augment del 5,3% respecte els primers onze mesos de l’any passat; mentre que el mercat estatal ha augmentat un 4,4%, fins als 12,9 milions, segons Aena.

Quant al nombre d’operacions, durant el novembre en van tenir lloc 24.938, un 5% més que al novembre del 2018. De gener a novembre ja són 319.407 els vols operats per l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, un 2,8% més que durant els mateixos mesos de 2018.

D’altra banda, els vols internacionals es van incrementar un 6,7% respecte el novembre del 2018, fins als 17.363 moviments i des de principis d’any sumen 28.741 operacions, un 3% més que els mateixos mesos de l’any passat. Els moviments dins de l’Estat van augmentar un 1,4%, fins als 7.416. En les xifres acumulades, també s’observa un augment, concretament del 2,3%, i es van registrar 88.159 aterratges i enlairaments.

Pel que fa a la càrrega, el mes passat es van transportar 16.112 tones de mercaderies, un 6,6% més que al novembre de 2018, arribant a les 161.964 tones des de gener fins a novembre, fet que suposa un 2,4% més que en l’acumulat dels mateixos mesos de l’any passat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca