La xifra de viatgers a l’Aeroport del Prat ja frega els 50 milions

En les dades acumulades de l'any, el nombre de passatgers va créixer un 5%

El nombre de passatgers a l’Aeroport del Prat el passat mes de novembre va créixer un 6,7% en relació al mateix mes de l’any passat, fins als 3,6 milions, segons ha informat aquest dimarts Aena. Del total de viatgers, 2,6 milions corresponen a viatgers internacionals, un 8,2% més, mentre que 1,05 milions eren passatgers de vols estatals, xifra que representa un augment d’un 3,2% respecte el novembre del 2018. Pel que fa les xifres acumulades des del gener, l’aeroport ha sumat 49 milions de passatgers, un 5% respecte els mateixos onze mesos de l’any passat i només un per sota dels 50 milions que va acumular en el tancament del 2018.
D’aquests, més de la meitat corresponen a passatgers internacionals, concretament 36 milions, fet que suposa un augment del 5,3% respecte els primers onze mesos de l’any passat; mentre que el mercat estatal ha augmentat un 4,4%, fins als 12,9 milions, segons Aena.

Publicitat

Quant al nombre d’operacions, durant el novembre en van tenir lloc 24.938, un 5% més que al novembre del 2018. De gener a novembre ja són 319.407 els vols operats per l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, un 2,8% més que durant els mateixos mesos de 2018.

D’altra banda, els vols internacionals es van incrementar un 6,7% respecte el novembre del 2018, fins als 17.363 moviments i des de principis d’any sumen 28.741 operacions, un 3% més que els mateixos mesos de l’any passat. Els moviments dins de l’Estat van augmentar un 1,4%, fins als 7.416. En les xifres acumulades, també s’observa un augment, concretament del 2,3%, i es van registrar 88.159 aterratges i enlairaments.

Pel que fa a la càrrega, el mes passat es van transportar 16.112 tones de mercaderies, un 6,6% més que al novembre de 2018, arribant a les 161.964 tones des de gener fins a novembre, fet que suposa un 2,4% més que en l’acumulat dels mateixos mesos de l’any passat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca