Una empresa catalana dissenya una planta solar al Japó que subministra energia a 130.000 llars

La planta ocuparà una superfície de 35 hectàrees prop de la ciutat de Hitachi

L’enginyera catalana Concom, de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), ha dissenyat una plant assolar al Japó que genera l’energia equivalent al subministrament de 130.000 llars. L’empresa està especialitzada en el desenvolupament i manteniment de grans infraestructures i s’ha expandit al mercat japonès amb el suport d’ACCIÓ. La planta ocuparà una superfície de 35 hectàrees prop de la ciutat de Hitachi, s’acabarà de construir durant el 2020 i es connectarà a la xarxa elèctrica de tot el país. Es tracta del projecte més gran que l’empresa catalana ha desenvolupat íntegrament i suposarà una inversió d’uns 65 MEUR.

Publicitat

El parc solar dissenyat per Concom subministrarà energia a llargs, empreses, indústries o botigues. En total comptarà amb una potència pic de 32 megawatts, que equivalen al subministrament de 130.000 llars.

El CEO de la companyia catalana, Josep Padró, ha explicat que el projecte busca fomentar les energies renovables i ha afegit que l’estació subministrarà energia que es podrà consumir en altres punts del país, “perquè no s’acumula en un punt concret, sinó que viatja a través de la xarxa fins allà on es necessita”. L’empresa catalana també s’encarregarà del manteniment de la planta.

Concom es va establir al Japó el 2014 amb l’obertura d’una filial i inicialment les seves oficines es van ubicar a les instal·lacions d’ACCIÓ al Japó. Des de llavors i fins al 2020, haurà dissenyat i desenvolupat plantes que subministraran més de 120 megawatts d’energia solar al país nipó. Actualment, té en cartera una quinzena de projectes nous per al ‘any vinent al mercat nipó que valora en més de 17 MEUR.

L’empresa es va fundar el 1996 i compta amb una plantilla d’una cinquantena de persones i filials a França, Itàlia, Portugal, els Països Baixos, Hong Kong, Taiwan i Mèxic, a banda del Japó. A l’Estat espanyol té previst de finalitzar el co-desenvolupament de diversos projectes d’energia fotovoltaica que sumaran un gigawatt de potència.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca