Jordi Pujol surt de l’ostracisme per defensar la immersió lingüística

"És un assumpte nuclear. Irrenunciable"

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha demanat als partits sobiranistes i a totes les entitats polítiques, socials, sindicals i culturals de Catalunya que defensin la immersió lingüística i s’oposin als qui vulguin modificar l’actual legislació catalana sobre la llengua a l’escola.

Publicitat

En un escrit a la web de l’Associació Serviol s’ha referit implícitament a la proposta del PSC de “flexibilitzar” la immersió lingüística, especialment a les escoles, que recull en la ponència política del partit que debatrà al congrés que celebrarà entre els dies 13 i 15 de desembre.

Per a Pujol, propostes d’aquestes característiques portarien “a una pèrdua de pes en l’ensenyament i l’ús del català”, i veu la llengua en general, i en particular el català a l’escola, com una qüestió central en la reivindicació de la personalitat col·lectiva de Catalunya, políticament, socialment i en el sentit més profund d’identitat.

“És un assumpte nuclear. Irrenunciable”, ha subratllat l’expresident de la Generalitat, qui ha explicat que en una conversa amb l’aleshores president del Govern central Adolfo Suárez i el ministre d’Obres Públiques i Urbanisme Joaquín Garrigues li van dir que el distintiu de l’Estatut basc seria el concert econòmic i el distintiu de l’Estatut català la llengua.

“Aquest plantejament es va reproduir cada vegada que es va parlar de finançament durant l’elaboració de l’Estatut, i també més tard. Amb una reiterada negativa a donar més marge al finançament català. I amb un reconeixement al fet lingüístic i cultural de Catalunya”, destaca.

Segons Pujol, s’entén que el concert econòmic és un element “central i irreversible” per al País Basc, i constata que quan algun partit ha mirat de retallar-lo o suprimir-lo n’ha sortit escaldat, apunta.

“Doncs això mateix és la llengua per a Catalunya. I també hi ha més d’un partit espanyol que furga en aquest sentit”, ha lamentat l’expresident català, i ha insistit que tocar la immersió és tocar una part molt essencial de la personalitat de Catalunya.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca