Els professors substituts nomenats aquest desembre no cobraran fins a finals de gener

El Departament argumenta que cada any es dona aquesta situació pel tancament pressupostari

Els sindicats d’educació han denunciat aquest dilluns que els professors i mestres interins substituts que hagin estat nomenats durant el mes de desembre no podran cobrar la nòmina fins a finals del mes de gener. En un comunicat, USTEC-STEs ha qualificat d”’inadmissible” la situació ja que consideren que provoca un ”greuge compartiu” entre docents i ho veu com un exemple més del ”maltractament” del Departament d’Educació al personal docent. Fonts del Departament han reconegut que aquesta situació es dona cada curs perquè el tancament de nòmina està vinculat al tancament pressupostari que té lloc habitualment al voltant del 5 de desembre.

Publicitat

Segons el Departament d’Educació, cada any s’informa als serveis territorials de la data perquè sigui traslladada al personal que participa al procés de cobertura de substitucions, que varia cada curs al voltant del 5 de desembre . Enguany, el procés de tancament de nòmina s’ha hagut d’avançar un nomenament.

USTEC-STES ha animat a totes les persones afectades, que calcula que poden arribar a ser 600, que reclamin les percepcions econòmiques que els corresponen presentant una instància per escrit al servei territorial. Consideren que amb aquesta mesura es provoca manca de personal substitut amb ”drets retallats” i ”condicions laborals menystingudes”. En una piulada, CCOO ha exigit que els treballadors cobrin el mes que treballen i no ”a dos mesos vista”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca