Albiach assegura que el “problema polític” és el president Torra

"Aquest Govern no governa, està fracturat, no hi ha comunicació i competeix en lloc de cooperar"

Publicitat

La nova coordinadora nacional dels comuns Jéssica Albiach consideraria “una mala notícia” que inhabilitin el president de la Generalitat, Quim Torra, per no despenjar símbols sobre els independentistes empresonats en període electoral, però Albiach li exigeix eleccions.

“No seria una bona notícia que deixés de ser president perquè l’inhabiliten per una pancarta, sinó que vull que convoqui eleccions”, ha dit en una entrevista d’Europa Press la també presidenta de CatECP al Parlament.

Creu que Catalunya necessita un president que “dediqui totes les seves energies a resoldre problemes i faci del diàleg una eina de desbloqueig de la situació, i no que posi tota la seva energia a penjar o despenjar una pancarta com si fos el gran exercici de desobediència o el gran embat contra l’Estat”.

Albiach, que rebutja judicialitzar la política i creu que penjar pancartes s’emmarca en el simbolisme, ha sostingut que s’haurien de convocar eleccions si Torra fos inhabilitat, i n’ha criticat l’executiu: “Aquest Govern no governa, està fracturat, no hi ha comunicació i competeix en lloc de cooperar”.

Publicitat

“Més enllà d’això, tenim un problema polític, que és el president de la Generalitat”, que Albiach creu que està aïllat i sense autoritat reconeguda ni dins ni fora del Govern.

Eleccions catalanes

Creu que una convocatòria d’eleccions catalanes “depèn molt del fet que JxCat ordeni el seu espai i trobi un candidat”; i, en ser preguntada sobre si ella seria la candidata dels comuns, ha respost que no és una decisió individual i que liderar o no una candidatura no és qüestió d’aspiracions personals, sinó de responsabilitat política.

Sobre si poden convocar-se unes eleccions sense que tinguin decidit el candidat, ha avisat que no poden sacsejar el seu espai polític a voluntat del capritx de Torra i de les enquestes de JxCat, i ha assegurat que es veuen governant: “Davant d’un Govern que ara mateix és inoperant, incapaç i està dividit, creiem que Catalunya necessita futur, i nosaltres volem participar d’aquest futur”.

En ser preguntada sobre si voldria governar la Generalitat amb el PSC (després de l’acord a Barcelona i el preacord al Govern central) i amb ERC (amb els quals es negocia la investidura), ha contestat que li preocupen més els objectius que no pas els actors: “El proper Govern ha de ser un govern progressista, feminista i ecologista que posi les necessitats de la ciutadania al centre”.

“Amb qui tenim més punts de coincidència és amb les forces progressistes, però sobretot s’han de posar els objectius per davant”: blindar les necessitats socials i el diàleg, i frenar l’extrema dreta, ha ressaltat.

Desafiament dels comuns

Albiach coordinarà els comuns juntamet amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la primera tinent d’alcalde de Castelldefels (Barcelona), Candela López, encara que ha defensat que “no només ha d’haver-hi dones a primera línia”, sinó promoure’s mesures feministes com les que impulsa la formació.

Ha fixat com a desafiaments dels comuns consolidar-se com un espai verd de referència a Catalunya i sobre la base del feminisme (“més enllà de l’eslògan”, com creu que fan altres partits), i ha avançat que en properes reunions abordaran quan se celebrarà l’assemblea de l’organització, que en principi toca celebrar-se a l’abril, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca