Es dupliquen les llars amb beneficiaris d’ajudes per pobresa energètica de menys de 16 anys

El Govern va concedir 30.295 ajudes urgents a llars el 2018

Les llars amb beneficiaris d’ajudes socials per pobresa energètica de menys de 16 anys es van duplicar entre el 2016 i el 2018 a Catalunya, quan aquesta xifra va passar de 17.798 a 34.676 persones d’aquesta franja d’edat, com reflecteixen dades informades per àrees bàsiques de serveis socials de tot Catalunya.

Publicitat

Ho diu el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, en una resposta parlamentària recollida per Europa Press, i en què explica que el Govern va concedir ajudes d’urgència social per subministraments en l’habitatge per 30.295 llars durant el 2018, cosa que va beneficiar 105.803 persones, i representa un 17,5% menys de famílies que l’any anterior.

El 2016, les ajudes van arribar a 32.851 famílies i 84.918 beneficiaris, i el 2017 van aconseguir les 36.715 famílies i els 105.454 beneficiaris, segons dades recollides en el Registre Unificat de Dades dels Ens Locals (Rudel).

Entre el 2016 i el 2018, les administracions van destinar 18.323.067 euros en concepte d’ajudes d’urgència social dirigides al pagament de subministraments: 5.495.712 (2016), 7.255.568 (2017) i 5.571.787 (2018).

El nombre d’ajudes per retards de pagament de factures de quatre mensualitats o menys, segons les àrees bàsiques de serveis socials del conjunt de Catalunya, va ser de 15.251 (2016), 20.135 (2017) i 21.741 (2018).

D’altra banda, el nombre d’ajudes per retards de pagament de factures de cinc mensualitats o més va ser de 2.401 (2016), 6.141 (2017) i 9.515 (2018).

En una altra resposta parlamentària, el director de l’Oficina de Presidència, Joan Ramon Casals, destaca que el president Quim Torra ha mantingut reunions per implementar la llei d’emergència habitacional i contra la pobresa energètica.

Conveni amb les subministradores

Recorda que la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies i la d’Empresa i Coneixement, així com la resta d’administracions implicades, treballen en un conveni amb les empreses subministradores.

L’objectiu del conveni és garantir els subministraments bàsics per totes les famílies i “que s’apliquin totes les ajudes que siguin necessàries per evitar talls i l’endeutament de les famílies més vulnerables”.

Fons d’atenció solidària

També plantejarà un fons d’atenció solidària, com preveu la llei, per afrontar les necessitats i un organisme de gestió centralitzada per coordinar l’acció conjunta amb les companyies i els ens locals, explica Casals.

Constata que “l’acord entre la Generalitat i les administracions locals sobre aquests assumptes està molt avançat”, i destaca la complexitat de les negociacions.

El 2020 l’Agència Catalana del Consum (ACC) farà una campanya per informar sobre els drets de la ciutadania recollits en la llei 24/2015 sobre dret en l’habitatge i de lluita contra la pobresa energètica.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca