Dues de les víctimes que denuncien abusos del professor de gralla formaven part dels Minyons de Terrassa

La colla assegura que es va assabentar dels fets en obrir-se la investigació i que s'han posat a disposició de Mossos i acusacions

Publicitat

Dues de la desena de víctimes del professor de gralla tocaven amb els Minyons de Terrassa i eren menors d’edat quan presumptament van patir els abusos sexuals entre el 2007 i el 2008, segons ha pogut saber l’ACN. El president de la colla, Jesús Rodríguez, assegura que van tenir coneixement del cas en obrir-se la investigació policial, ja que en el seu moment no van detectar res i que ja s’han posat a disposició de les advocades que porten els casos i dels Mossos d’Esquadra. Després de deixar clar que els Minyons “condemnen rotundament” aquest tipus de fets, Rodríguez destaca que ja fa un any que treballen per crear un pla de gènere. Als casos ja denunciats s’hi podrien sumar dues noies més que han explicat via mail que també van ser víctimes del professor.

Jesús Rodríguez, que no ha volgut comentar cap detall del cas per no interferir en la investigació, reconeix que no van detectar cap conducta fora de lloc en el seu moment i ho atribueix a la manca d’un protocol de gènere. “Ens hem adormit en aquest tema. És un problema i no ens n’hem d’amagar”, afegeix.

El president destaca que les colles són un “reflex de la societat” i que com a tal no poden quedar-se enrere en la lluita per igualar els drets entre homes i dones. Amb l’objectiu que “tothom se senti bé a la colla”, els Minyons han creat una comissió d’igualtat que està treballant per crear un pla de gènere que li ofereixi les eines per eradicar actituds masclistes de la colla. ” Tenir un bon protocol de gènere et dona les eines suficients com per poder tractar els possibles casos que es puguin produir de comentaris fora de lloc o situacions desagradables més o menys greus”, afegeix.

El professor de gralla investigat per diversos suposats abusos i agressió sexual a menors va negar aquest dimecres al jutjat de Sabadell haver abusat de la principal víctima i primera denunciant, grallera de la colla gegantera de Barberà del Vallès. L’home es declara innocent de l’acusació d’agressió sexual, la més greu que pesa contra ell, ja que també se l’investiga per una desena d’abusos a altres menors entre 1999 i el 2015, càrrecs que també nega.

Publicitat

La primera dona denuncia que l’home l’havia violat tres cops a principis dels 2000 quan li impartia classes de gralla en una colla de Barberà del Vallès. A principis d’any, va descobrir que l’acusat era professor de gralla a Ullastrell i va alertar l’Ajuntament. Posteriorment, es van destapar més casos. L’acusen d’haver comès abusos o agressions durant els últims 20 anys en diverses colles de cultura popular i tradicional de la comarca. Els Mossos van detenir l’home al febrer i el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

A aquests casos s’hi podrien sumar dos més. Fonts properes al cas han confirmat a l’ACN que dues noies més, una d’Ullastrell i l’altre de Barberà del Vallès, han explicat a través d’un correu electrònic enviat a un compte creat per les advocades que porten el cas que també haurien estat víctimes d’abusos per part del professor de gralla. De moment, cap de les dues ha presentat denúncia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca