Asens admet que tota la legislatura espanyola dependrà d’ERC

"Caldran els vots d’ERC tota la legislatura"

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha defensat en una entrevista a l’ARA que “caldran els vots d’ERC tota legislatura”. En un context de negociacions entre PSOE i ERC per a la investidura, Asens ha avisat que les converses “van més lentes del que la majoria de ciutadans desitjaven” i ha afegit que “hi ha perill que es congelin i això dificulti un govern de progrés”. Segons ha argumentat, amb el temps poden sorgir “desconfiances i retrets” i ha posat d’exemple que la moció de censura contra Mariano Rajoy va tirar endavant perquè va ser “llampec”. D’altra banda, ha considerat “raonable” que algú de l’espai dels comuns sigui ministre en el futur govern espanyol.

Publicitat

Asens ha defensat que l’acord amb ERC no s’haurà de produir només ara per a la investidura sinó tota la legislatura. “De fet, al llarg de tota la investidura caldran els vots d’ERC i és un error pensar que tot ens ho juguem en la investidura”, ha afirmat.

El portaveu d’En Comú Podem s’ha dirigit a ERC per demanar que siguin conscients de la “responsabilitat històrica”. “ERC ha de tenir sentit d’oportunitat, del moment històric i de la institucionalitat. Ha d’aixecar la vista i prendre consciència del que està en joc. Tenim al davant una extrema dreta molt envalentida i la millor manera de frenar-la és fer un cordó sanitari amb un govern progressista”, ha avisat.

Pel que fa a la possibilitat que hi hagi un membre dels comuns al capdavant d’un ministeri, Asens ha defensat que tant PSOE com Unides Podem han baixat en les darreres eleccions i ha reivindicat que en Comú Podem ha resistit i ha aguantat la posició. “Tenim prou forà per reclamar aquest ministeri”, ha afegit per després remarcar que seria la primera vegada amb molt temps que hi hagi algun representant d’algun partit sobiranista al govern d’Espanya.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca