Asens admet que tota la legislatura espanyola dependrà d’ERC

"Caldran els vots d’ERC tota la legislatura"

Publicitat

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha defensat en una entrevista a l’ARA que “caldran els vots d’ERC tota legislatura”. En un context de negociacions entre PSOE i ERC per a la investidura, Asens ha avisat que les converses “van més lentes del que la majoria de ciutadans desitjaven” i ha afegit que “hi ha perill que es congelin i això dificulti un govern de progrés”. Segons ha argumentat, amb el temps poden sorgir “desconfiances i retrets” i ha posat d’exemple que la moció de censura contra Mariano Rajoy va tirar endavant perquè va ser “llampec”. D’altra banda, ha considerat “raonable” que algú de l’espai dels comuns sigui ministre en el futur govern espanyol.

Asens ha defensat que l’acord amb ERC no s’haurà de produir només ara per a la investidura sinó tota la legislatura. “De fet, al llarg de tota la investidura caldran els vots d’ERC i és un error pensar que tot ens ho juguem en la investidura”, ha afirmat.

El portaveu d’En Comú Podem s’ha dirigit a ERC per demanar que siguin conscients de la “responsabilitat històrica”. “ERC ha de tenir sentit d’oportunitat, del moment històric i de la institucionalitat. Ha d’aixecar la vista i prendre consciència del que està en joc. Tenim al davant una extrema dreta molt envalentida i la millor manera de frenar-la és fer un cordó sanitari amb un govern progressista”, ha avisat.

Pel que fa a la possibilitat que hi hagi un membre dels comuns al capdavant d’un ministeri, Asens ha defensat que tant PSOE com Unides Podem han baixat en les darreres eleccions i ha reivindicat que en Comú Podem ha resistit i ha aguantat la posició. “Tenim prou forà per reclamar aquest ministeri”, ha afegit per després remarcar que seria la primera vegada amb molt temps que hi hagi algun representant d’algun partit sobiranista al govern d’Espanya.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca