El Maresme carrega contra les noves tarifes del transport públic i lamenta que fan “més atractiu” el vehicle privat

La Coordinadora Preservem el Maresme critica que no s'impulsen mesures de millora del servei

La Coordinadora Preservem el Maresme ha carregat contra les noves tarifes del transport públic i ha lamentat que fan “més atractiu” l’ús del vehicle privat per als ciutadans de la comarca. L’organització ha valorat positivament que s’abaixi el preu de la T-mes amb la nova T-usual però veu amb preocupació “la penalització que suposa l’increment d’un 11% dels títols de transport casual”, antiga T-10. Ha afegit que això “penalitza l’ús esporàdic” i que, a més, no va acompanyat de mesures de millora d’unes línies infraestructures que estan en “estats lamentables”, cosa que “només estimularà l’ús del transport privat”. Ha afegit que això es veurà agreujat pel fet que la T-casual serà unipersonal, que “comporta una penalització extra a la mobilitat grupal o per a famílies”.

Publicitat

La Coordinadora ha recordat que la comarca pateix un “greuge comparatiu” amb d’altres territoris a causa de l’actual tarifació per corones “que discrimina els pobles per raó de la seva ubicació i no de la distància amb Barcelona”.

Per tot plegat, l’organització ha afirmat que la solució per a incrementar el nombre d’usuaris habituals en el transport públic “passa per millorar les línies ferroviàries”, que actualment estan en un estat “molt deficient”, i la creació d’una xarxa de transport públic “real i efectiva amb els pobles de l’interior de la comarca, i no per l’augment de preu de cap tipus de títol de transport”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca