El Maresme carrega contra les noves tarifes del transport públic i lamenta que fan “més atractiu” el vehicle privat

La Coordinadora Preservem el Maresme critica que no s'impulsen mesures de millora del servei

La Coordinadora Preservem el Maresme ha carregat contra les noves tarifes del transport públic i ha lamentat que fan “més atractiu” l’ús del vehicle privat per als ciutadans de la comarca. L’organització ha valorat positivament que s’abaixi el preu de la T-mes amb la nova T-usual però veu amb preocupació “la penalització que suposa l’increment d’un 11% dels títols de transport casual”, antiga T-10. Ha afegit que això “penalitza l’ús esporàdic” i que, a més, no va acompanyat de mesures de millora d’unes línies infraestructures que estan en “estats lamentables”, cosa que “només estimularà l’ús del transport privat”. Ha afegit que això es veurà agreujat pel fet que la T-casual serà unipersonal, que “comporta una penalització extra a la mobilitat grupal o per a famílies”.

Publicitat

La Coordinadora ha recordat que la comarca pateix un “greuge comparatiu” amb d’altres territoris a causa de l’actual tarifació per corones “que discrimina els pobles per raó de la seva ubicació i no de la distància amb Barcelona”.

Per tot plegat, l’organització ha afirmat que la solució per a incrementar el nombre d’usuaris habituals en el transport públic “passa per millorar les línies ferroviàries”, que actualment estan en un estat “molt deficient”, i la creació d’una xarxa de transport públic “real i efectiva amb els pobles de l’interior de la comarca, i no per l’augment de preu de cap tipus de títol de transport”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes