Cuixart veu la Constitució com una “mordassa”

"La Constitució que no defensa els drets dels seus conciutadans es converteix en una mordassa"

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat aquest divendres que “la Constitució que no defensa els seus conciutadans es converteix en una mordassa” i que perseguir els qui qüestionen les lleis contradiu l’esperit de qualsevol constitució democràtica.

Publicitat

“780 dies després que els poders de l’Estat ens empresonessin en nom de l’article 2 de la Constitució i en un dia com el d’avui, l’única cosa a celebrar és que seguim lluitant per la llibertat, la cultura i la defensa dels drets humans”, ha assegurat en una carta als socis d’Òmnium que ha recollit Europa Press.

Cuixart ha criticat que la Carta Magna “suposadament havia de garantir els drets i les llibertats dels ciutadans és avui l’excusa ideal per retallar drets fonamentals”.

Segons ell, “la farsa ha quedat del tot desemmascarada”, perquè s’incompleixen sistemàticament drets fonamentals –com el dret a l’habitatge, ha destacat–, i es condemna la protesta que permet protegir-los, ha afirmat.

“La realitat és que, mentre l’extrema dreta ocupa la vicepresidència del Congrés, a les últimes eleccions es va negar el dret a vot a cinc milions de ciutadans pel seu lloc de naixement”, i ha afegit que l’Estat i els partits catalans han de tenir clar que no renunciaran mai al dret d’autodeterminació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes