Pisarello celebra que el PSOE reconegui el conflicte polític a Catalunya

"Ja s'ha produït un canvi que per a nosaltres és important, el PSOE va ser molt dur durant la campanya, va dir coses temeràries com situar el 155 damunt de la taula"

El secretari primer del Congrés dels Diputats, Gerardo Pisarello, ha posat en valor que el PSOE hagi rectificat el seu posicionament sobre Catalunya en relació amb el que va defensar durant la campanya electoral i que ara reconegui que hi ha un conflicte polític a Catalunya i avanci en direcció cap a una taula de diàleg.

Publicitat

“Ja s’ha produït un canvi que per a nosaltres és important, el PSOE va ser molt dur durant la campanya, va dir coses temeràries com situar el 155 damunt de la taula. Per sort veiem que s’està corregint”, ha afirmat en una entrevista a RNE, que ha recollit Europa Press.

Segons ell, el camí era “el diàleg i el reconeixement mutu”, motiu pel qual ha posat en valor que el PSOE reconegui que a Catalunya “també hi ha un conflicte polític i no només una qüestió de convivència entre catalans”, que la crisi requereix bilateralitat entre governs i que hi hagi un “cert acord” en què el problema no es resol “amb jutges i fiscals”.

“Aquest és ja un gran primer pas, el fet que hi hagi una taula de diàleg, tenint en compte com estan les coses i on hem arribat, seria important. Em sembla que a poc a poc es va avançant en aquesta direcció”, ha declarat el dirigent d’En Comú Podem, que destaca que significa progressar en una “nova direcció”.

Pisarello es mostra optimista amb un acord de govern, perquè el PSOE va acceptar una coalició progressista i per la seva banda els partits “sobiranistes” “s’han anat movent gradualment”. “Amb la mirada llarga veig que es produeix un moviment en aquesta direcció”, ha subratllat.

I sobre si fructificarà la investidura, creu que si es va poder arribar a un acord per a la Mesa que va deixar fora Vox i es va concitar una majoria per a la moció contra Mariano Rajoy, és possible ara la investidura de Sánchez per formar un govern de coalició.

“Veig els actors actuant amb més responsabilitat, més intel·ligència i sentit històric que fa un mes”, ha afegit, després d’apuntar que la repetició electoral ha tornat tothom “més savi”.

Evita parlar de Rosa Lluch com a ministra

Preguntat directament per la possibilitat que Rosa Lluch ocupi la cartera d’Universitats en un futur executiu de coalició, Pisarello ha evitat especular sobre aquesta possibilitat, tot i que ha posat l’accent en què En Comú Podem tindrà influència en el govern.

“Ara és molt aviat per dir això. És veritat que En Comú Podem tindrà una responsabilitat important sens dubte. Per sort tenim molta gent amb experiència de govern i gent de prestigi”, ha apuntat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca